Exclusiv! Taximetriștii ieșeni organizează un nou protest împotriva pirateriei!

Date:

În acest sens, ei au trimis o cerere de autorizare către Primărie. Protestul va avea loc miercuri, 12 februarie, între orele 10-13, pe strada Anastasie Panu din Municipiul Iași. 

Protestul este organizat de către Camera Națională a Taximetriștilor din România, Filiala Iași, reprezentată de către președintele Manolache Mircea. Vor participa un număr de aproximativ 500 de taxiuri aparținând operatorilor de transport taxi și operatorilor dispeceri.

„Pirateria în transportul de persoane a devenit o activitate tolerată și nesancționată de autorități. Activitățile ilegale, neautorizate, nelicențiate de transport persoane în regim taxi, încalcă dreptul la colncurență loială, și conduc la dispariția activității de taxi în condiții legale.

Deși firmele care practică pirateria, încearcă să creioneze altă situație juridică, susținând că activitatea lor doar facilitează relația de ride sharing dintre șofer și persoanele interesate de aceste servicii, de fapt, aceste firme desfășoară activitatea de dispecerizare și transport persoane în regim taxi”, transmit organizatorii protestului din 12 februarie.

În același timp, Camera Națională a Taximetriștilor din România, Filiala Iași, a transmis autorităților ieșene o adresă prin care le solicită să ia măsuri urgente în ceea ce privește desfășurarea activității de ride sharing de către aplicațiile UBER, TAXIFY, CLEVER GO, etc.

Adresa a fost trimisă către Inspectoratul Teritorial de Muncă, Iași, Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Administrația Financiară a Finanțelor Publice Iași, Serviciul Rutier al IPJ Iași, și Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, Iași.

1 COMENTARIU

  1. Auzi la ei piraterie.Da, de ce nimeni nu verifica ce se intampla la aeroport cu acesti cinstiti taximetristi care iau 3 clienti odata si la fiecare le ia cate 25 ron cursa fara bon fiscal? Asta nu e piraterie? Daca vrei sa te urci singur nu te ia.Spuneti domnilor taximetristi, cum se numeste aceasta practica?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Astăzi, 19 aprilie, se redeschide Muzeul „Nicolae Gane” din Iași

Vineri, 19 aprilie 2024, începând cu ora 11:00, va...

Operație pe coloană vitală pentru Maria, o fetiță care visează să danseze

Maria este o fetiță de 10 ani veselă, deschisă,...

Cătălin Timofciuc (PNL) susține lărgirea drumului din Capăt CUG. Explică cum se poate face.

Consilierul Județean Cătălin Timofciuc susține într-o postare pe rețelele...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...