vineri , 30 octombrie 2020 1:44 pm
Iasi booked.net
-1°C

Taxele pentru actele de identitate se pot plăti, în municipiul reşedinţă, şi prin SMS

Ieşenii pot plăti şi prin SMS taxa pentru eliberarea Cărţii de identitate, au anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Direcţiei Locale de Evidenţa Persoanelor Iaşi.

Directorul executiv al Direcţiei Locale de Evidenţa Persoanelor Iaşi, Marius Bodoga, a precizat că ieşenii au posibilitatea de a achita cei 7 lei prin intermediul unui SMS, astfel că nu vor trebui să stea la coadă pentru a achita această taxă.

^

„Astăzi (marţi-n.r) Direcţia Locală de Evidenţa Persoanelor şi-a completat paleta de servicii online puse la dispoziţia cetăţenilor municipiului Iaşi şi nu numai. Dorim, astfel, să oferim o nouă alternativă de plată a taxelor specifice activităţii de stare civilă şi evidenţa persoanelor. Este vorba despre plata prin SMS a contravalorii actului de identitate, respectiv 7 lei Cartea de identitate şi 1 leu Cartea de identitate provizorie. Aceste facilităţi sunt active de astăzi, urmând ca, de pe 1 mai, aceeaşi facilitate să fie introdusă şi pentru taxa facilitare dosar specifică activităţii de stare civilă, eliberarea dosarelor sau oricărui document de stare civilă”, a declarat directorul executiv al Direcţiei Locale de Evidenţa Persoanelor Iaşi.

Potrivit acestuia, taxele pot fi plătite scriind un mesaj la numărul 7530, cu textul IS 7 – pentru plata Cărţii de identitate, IS 1- pentru plata Cărţii de identitate provizorie, IS 12 – pentru taxa procesare dosar, urmat de Codul Numeric Personal (CNP) al solicitantului.

El a precizat că, în continuare, se pot efectua plăţi la caseria Serviciului de Stare civilă, a celui de Evidenţă a persoanelor, caseriile Centrelor de cartier sau online, pe platforma ghişeul.ro.

reclama adnow

Recomandări

Admitere de toamnă fără taxă la USAMV Iași

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *