marți , 18 ianuarie 2022 3:41 pm
Iasi booked.net
-1°C

Târgu Jiu: O centrală termică a fost montată într-o biserică peste o pictură veche de 200 de ani

O centrală termică a fost montată peste o pictură veche de 200 de ani, din Biserica Sfântul Nicolae din Târgu-Jiu. Conducerea Direcţiei Judeţene pentru Cultură Gorj şi Poliţia au declarat pentru Mediafax că au început o anchetă după ce imaginile cu centrala termică amplasată pe peretele bisericii au fost postate pe Facebook.

Revoltat după ce a văzut situaţia din Biserica Sfântul Nicolae, un localnic a fotografiat peretele cu centrala şi a postat imaginile pe Facebook. „Biserica Sfântul Nicolae din Târgu-Jiu – Ctitorie de la 1795 a protopopului Andrei Schevofilax şi a soţiei sale Maria, a pitarului Grigorie Crăsnaru şi a Stancăi slugereasa Crăsnaru, soţia slugerului Gheorghe Crăsnaru a fost terminată în anul 1813, după cum reiese din pomelnicul semnat la 1814 de Dionisie Eclesiarhul. Pictura interioară a fost făcută la 1812 de diaconul Mihai din Târgu-Jiu, Anghel vopsitorul şi de Ion”, a scris bărbatul pe reţeaua de socializare, relatează mediafax.ro.

Preotul de la Biserica Sfântul Nicolae susţine că centrala este montată acolo de peste 12 ani. „Centrala este montată de 12 ani, nu e nimic nou. Este în starea în care eu, cel puţin, am găsit-o când am fost transferat aici. Aşa am găsit-o. Sunt 12 ani de atunci. Pictura a fost restaurată cu centrala pe perete. A fost restaurată de restauratori profesionişti, avizaţi de Ministerul Culturii şi Cultelor, de Direcţia de Patrimoniu Bisericesc. Biserica a fost restaurată în urmă cu aproximativ patru ani, lucrările au durat doi ani”, a declarat pentru Mediafax preotul Popescu, de la Biserica Sfântul Nicolae.

Recomandări

Prinși după ce au furat burlanele de cupru ale unei biserici

La data de 22 octombrie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Galați au identificat 2 bărbați, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *