joi , 23 septembrie 2021 6:28 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ţara arde şi baba se piaptănă: Scandal în Parlament pentru data alegerilor

Alegerile locale ar putea avea loc în decembrie sau la anul viitor! A fost scandal în plenul Camerei Deputaţilor, în discuţia privind stabilirea datei alegerilor locale, între cei de la putere şi cei de la opoziţie.

Cei de la USR spuneau că se aşteaptă ca în perioada următoare, proiectul privind prelungirea mandatelor aleşilor locali să fie contestat la CCR, pentru că la comisia juridică s-a făcut o modificare propusă de PSD care priveşte faptul că Parlamentul este cel care stabileşte data alegerilor locale şi se poate face acest lucru în termen de şase luni de la expirarea stării de urgenţă sau de alertă, informează newsmaker.ro.

Şi un membru PNL spunea că proiectul e neclar, pentru că ei nu ştiu dacă e vorba de şase luni de la expirarea stării de urgenţă, dar şi de alertă.

De aceea, parlamentarii spun că se aşteaptă la o sesizare la CCR, pentru că Curtea poate stabili acest aspect.

Între timp, parlamentarii PSD spun că ei nu văd niciun fel de nelămurire şi Parlamentul stabileşte data alegerilor, în timp de Guvernul şi Autoritatea Electorală Permanentă se ocupă de calendarul pentru organizarea alegerilor locale.

Recomandări

CFR Călători asigură legături directe cu staţiunile de la Marea Neagră până pe 15 septembrie

CFR Călători asigură legături directe cu staţiunile de la Marea Neagră până pe 15 septembrie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *