miercuri , 3 iunie 2020 4:15 am
Iasi booked.net
-1°C

Tânărul împușcat în cap lângă poligonul jandarmilor cere despăgubiri: „Puteam să fiu mort”

Bărbatul din Gorj, lovit de un glonț în apropierea poligonului unde se antrenau 100 de jandarmi, cere despăgubiri.

Tânărul vrea să dea în judecată Jandarmeria pentru ce s-a întâmplat. Parchetul Militar din Timișoara a demarat o anchetă și toate tragerile programate acolo au fost sistate.

Constantin Vochițoiu, tânărul rănit: “Dintr-o dată, m-am trezit pe spate. N-am știut, n-am realizat nimic. Prima oară, când am ajuns la spitalul de la Târgu-Cărbunești, mi-au zis că am un glonț în cap.

Constantin era la doi kilometri jumătate distanță de poligonul din Târgu-Cărbunești în momentul când a fost lovit de glonț. A fost secerat din picioare, s-a prăbușit chiar sub privirile a doi prieteni în curtea bisericii din satul Măceșu. Chiar dacă se simte norocos că a scăpat cu viață, tânărul de 22 de ani vrea să dea în judecată Jandarmeria Gorj și să ceară daune.

Constantin a fost dus la spitalul din Târgu-Cărbunești, dar, depășiți de situație, medicii de aici au cerut transferul la Craiova, acolo unde a și fost operat.

Mădălina Ispas, director de îngrijiri, Spitalul Craiova: I s-a extras glonțul din craniu și pacientul, în acest moment, este stabil. Pacientul a depășit faza critică.

Procurorii vor să afle acum dacă s-au respectat toate normele de siguranță. Autoritățile locale susțin că toți localnicii din zonă au fost înștiințați de trageri.

Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj: În poligonul Rogojeni, din localitatea Târgu-Cărbunești, au fost executate ședințele de tragere planificate, programate pentru această perioadă, cu pistolul și cu pistol-mitralieră.

Dănuț Birău, primarul orașului Târgu-Cărbunești: S-a făcut această informare. Se face prin afișaj. Există un proces verbal de afișare în anumite locuri care asigură accesul la poligon și în imediata vecinătate a acestuia. Cred că și la biserică este un panou de afișaj.

Oamenii care locuiesc în apropierea poligonului stau acum cu frica-n sân. O femeie a povestit cum, în urmă cu trei ani, i-a fost împușcat porcul din curte: „În porc, aici, în spate, în șuncă, am găsit glonțul. Toți, când l-au desfăcut: Ia uite glonțul, de unde e glonțul? Soțul s-a dus la Poliție: Nu e de la noi, i-a zis, e de la Unitatea Militară”.

Sursa foto: Digi24

loading...

Recomandări

Maria Macsim Nicoară începe să-și revină

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară începe să-și revină, după ce a fost deconectată de la aparate. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *