sâmbătă , 27 februarie 2021 11:11 pm
Iasi booked.net
-1°C

Tânăra moldoveancă arestată în Rusia pentru spionaj nu recunoaște acuzațiile. MAE, pregătit să-i ofere asistență consulară

Carina Ţurcan, arestată în Rusia pentru spionaj şi acuzată că ar fi furnizat informaţii secrete unor ţări, printre care şi România, nu a recunoscut acuzaţiile, relatează agenţia rusă Interfax.

 

Potrivit unei surse citate de Interfax, Ţurcan ar fi informat Serviciul Român de Informaţii Externe privind pregătirile pentru un mare proiect energetic care se desfăşoară în afara Rusiei. „Conform informaţiilor noastre, acest serviciu special din România cooperează activ cu CIA”, a afirmat sursa. Ţurcan nu a recunoscut acuzaţiile, relatează Interfax

Carina Ţurcan, născută în Republica Moldova, este membră a consiliului de administraţie al companiei energetice ruseşti Inter RAO. Potrivit site-ului companiei, ea are cetăţenie rusă.

Potrivit publicaţiei RBK din Rusia, Ţurcan ar fi fost de mult timp în atenţia serviciului rus FSB, înainte de a fi reţinută pe 15 iunie, de către agenţi care i-au percheziţionat biroul şi locuinţa în timp ce era în vacanţă.

În dosar ar fi implicaţi şi oficiali importanţi din Ministerul rus al Energiei, care a declarat că nu are informaţii cu privire la desfăşurarea anchetei pe această temă.

Ţurcan riscă până la 20 de ani de închisoare.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri că nu a primit o comunicare oficială privind reţinerea femeii precizând că, în cazul în care va fi nevoie, MAE este pregătit să îi ofere asistenţă consulară.

 

Sursa: Epoch Times

Recomandări

Uriașa escrocherie a suplimentelor alimentare: milioane de euro din minciuni care împânzesc internetul

O rețea internațională coordonată din Rusia și Ucraina duce o campanie de escrocare în masă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *