marți , 21 septembrie 2021 5:31 am
Iasi booked.net
-1°C

Tabăra organizata de Arhiepiscopia Iașilor a ajuns la a III-a ediție

La tabăra Prietenilor Sfinților Trei Ierarhi au luat parte 29 de tineri elevi ai Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași și voluntari ai Departamentului Misiune pentru Tineret.

Obiectivul taberei a fost acela de a-i ajuta pe tineri să conștientizeze cât de important este să aibă un program care să le organizeze eficient viață și să le prezinte modul în care este înțeleasă în Ortodoxie prietenia și viața de familie.

Programul taberei a cuprins: Sfânta Liturghie, săvârșită zilnic în Parohia Sfânta Treime din apropierea Centrului de tineret, vizitarea de obiective culturale și religioase (Castelul și Mănăstirea Miclăușeni, Casa Memorială „Vasile Alecsandri” de la Mircești, Schiturile Boureni, Pocrov, Vovidenia, Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” de la Vovidenia, Mănăstirea Neamț), 8 sesiuni de dialog pe temele Timpul – dar al lui Dumnezeu și început al veșniciei noastre și Familia creștină – cetate nebiruită, conferințe, vizionări de film urmate de dialog (Fireproof, Cercul poeților dispăruți, În timp, Clubul împăraților) dar și activități practice (pregătirea Poienii Nemțișor pentru găzduirea Întâlnirilor anuale ale tinerilor din protopopiatele Târgu Neamț și Piatra Neamț, care au avut loc aici în zilele de 30 iunie, respectiv 1 iulie).

De asemenea, în perioada celor 9 zile de tabără, tinerii au avut posibilitatea să-și demonstreze calitățile culinare gătind, prin rotație, cele 3 mese zilnice. Nădăjduim că aceste zile de rugăciune, dialog și lucru împreună vor rodi bogat în viața tinerilor participanți.

Recomandări

AJOFM ajută tinerii din mediul rural să își deschidă afaceri

AJOFM Iași a primit fonduri europene pentru a-i sprijini pe tinerii din mediul rural să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *