marți , 30 noiembrie 2021 6:33 pm
Iasi booked.net
-1°C

Sute de ieșeni și vasluieni și-au dat întâlnire la granița dintre județe pentru a protesta împotriva stării jalnice a drumului

Un protest cu sute de ieseni si  vasluieni se anunta in aceasta sambata la graniMMta dintre judetele Vaslui si Iasi, la hotarul dintre comunele Ciortesti si Bunesti – Averesti.

Sute de ieseni din comunele Ciortesti, Dolhesti din judetul Iasi si Bunesti-Averesti din Vaslui vor protesta sambata, 26 octombrie,  la granita dintre cele doua judete, impotriva starii dezastruoase in care se afla drumul de care au nevoie zilnic DJ 244 D. Asta deorece DJ 244 D care trece prin comunele Ciortesti si Dolhesti din judetul Iasi si prin comuna Bunesti – Averesti din Vaslui si merge pana in municipiul Husi din acelasi judet arata ca exact acum 30 de ani, asa cum l-a lasat regimul Ceusescu. Cel putin pe portiunea care tine de judetul Iasi, pe raza comunei Dolhesti, acest drum este mai mult din pamant decat din piatra iar cand ploua craterele se umplu cu apa si devine impracticabil. Mai mult decat atat Consiliul Judetean Vaslui a asfaltat acest drum pana la intrarea in comuna Bunesti Averesti iar lucrarile continua pana la granita cu judetul Iasi.

Partea de drum din judetul Iasi nu este inclusa insa in nici un proiect de asfaltare si de aceea acest protest este indreptat mai mult impotriva administatiei judetului Iași. In fruntea satenilor din comunele Ciortesti si Dolhesti se vor afla chiar primarii lor, Alina Apostol si Gelu Iacob. „Oamenii din comunele Ciortesti, Dolhesti si Bunesti-Averesti nu mai rabda gropile si nepasarea. Voi fi in prima linie alaturi de ei, sper ca domnul presedinte al Consiliului Judetean, Maricel Popa, sa ne vada.’’, a scris primarita din Ciortesti, Alina Apostol intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

In judetul Vaslui, protestul este initiat si coordonat de Contantin Iftene, presedintele Asociatiei Voluntarii Bunesti-Averesti. ’’Asteptam cat mai multi ieseni si vasluieni la acest protest. Starea dezastruoasa a acestui drum ne afecteaza pe toti. Acest protest vine ca urmare a starii jalnice a acestui drum din 1989 și pînă in prezent. Prin aceasta actiune vrem să atragem atentia Consiliului Județean Iași și Consiliului Județean Vaslui că nu mai suntem nepăsători și chiar ne interesează viața noastra și a copiilor, urmasilor nostri.’’, a spus Constantin Iftene.

Locuitorii din cele doua judete se vor intalni in aceasta sambata, la ora 15.00, la granita din cele doua judete, pentru a protesta.

Recomandări

VIDEO: Un bolid a luat foc în mijlocul străzii, în Copou

Motorul unui bolid de lux a luat foc în această seară în Copou. Șoferul a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *