joi , 2 decembrie 2021 10:23 am
Iasi booked.net
-1°C

Sute de ieșeni și vasluieni au protestat ieri față de starea groaznică a drumului care duce spre Huși

Sute de ieșeni și vasluieni și zeci de mașini  din comunele Ciortești și Dolhesti (județul Iași), Bunești-Averești și Arsura (Vaslui) au mărșăluit ieri pe DJ 244 D, protestând față de starea proastă a acestui drum care duce spre Huși.

’’Vedem peste tot ca se asfalteaza numai noi suntem uitati de lume. Nu este drept si noi facem parte din Romania’’, a declarat un protestatar din Vaslui pentru dezvăluirea.ro.

Acest drum nu a fost modernizat niciodata, desi pe aceasta artera se circula de peste 100 de ani. DJ 244 D pleaca din comune Ciortesti, judetul Iasi si merge catre municipiul Husi. Este un drum foarte important pentru zeci de sate din cele doua judete si cu toate acestea nu a fost asfaltat niciodata.

Acest drum este intr-o starea foarte proasta, mai ales pe raza judetului Iasi. Administratia judeteana din Vaslui a inceput deja sa-l asfalteze dinspre Husi. Astfel, deja Consiliul Judetean Vaslui a asfaltat acest drum pe o distanta de zeci de kilometri pana in satul Podu Oprii vecin cu Dolhesti din Iasi. Pe portiunea din judetul Iasi, unde presedintele Consiliului Judetean, Maricel Popa sustine ca a obtinut de la Guvern fonduri de 1 miliard de euro, drumul este aproape impracticabil pentru autoturism. Desi nu a plouat de mult in judetul Iasi, acest drum este plin de cratere cu apa. ’’Vedem peste tot ca se asfalteaza numai noi suntem uitati de lume. Nu este drept si noi facem parte din Romania.’’, a spus un protestatar din Vaslui, potrivit dezvaluirea.ro.

Desi acest protest fusese anuntat cu o saptamana in urma, niciun reprezentant al Consiliului Judetean Iasi nu s-a deplasat sa discute cu cetatenii. A fost alaturi de protestatari numai Mihai Botez, deputat USR de Husi. „Chiar daca unii nu vad cu ochi buni protestele, aceasta este o manifestatie a cetatenilor care doresc sa traiasca in conditii civilizate. Este important ca oamenii sa spuna clar ce vor. Ei vor sa aiba un drum este principal lor doleanta. Am venit am vazut si o sa ma interesez si eu sa vad ce se poate. Cetatenii au nevoie de mai multe astfel de initiative. Politicienii sunt in slujba cetatenilor.’’, a spus Mihai Botez, deputat USR de Husi, potrivit sursei citate.

Sursa foto: dezvăluirea.ro

Recomandări

Amenajările specifice Sărbătorilor de Iarnă, în curs de finalizare

Primăria Municipiului Iași este în curs de a finaliza amenajările specifice Sărbătorilor de Iarnă. Aprinderea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *