luni , 18 februarie 2019
Iasi booked.net
-1°C

Sunteți mulțumiți? Primăria a alocat 1,5 milioane de lei pentru stârpirea căpușelor și a țânțarilor din oraș

Municipalitatea ieșeană va finaliza în cursul acestei luni programul de dezinsecție, larvicidare, tratamente împotriva căpușelor și tratamente fitosanitare în raza administrativ-teritorială a orașului.

 

Pentru anul în curs programul a debutat în ziua de 26 aprilie, cu intervenții de dezinsecție, ultima operațiune fiind programată în a doua jumătate a lunii august (pe 16 și 23). Anul acesta au fost făcute 27 dezinsecții, patru larvicidări și șase tratamente împotriva căpușelor. Conform contractelor încheiate cu firmele câștigătoare au mai rămas de efectuat 5 dezinsecții și un tratament împotriva căpușelor. Valoarea totală a contractelor pentru anul 2018 este de 1.469.590 de lei.

Substanțele folosite pentru operațiunile menționate sunt avizate de Ministerul Sănătații și nu reprezintă un pericol pentru om și animale, astfel: pentru dezinsecţie produsul folosit este Aqua K-Othrine, pentru larvicidare – VectoBac, iar pentru tratamentul împotriva căpuşelor – Solfac. Prestatorul acestor servicii este asocierea SC Wasval SRL – SC Mior SRL – SC Expert 3D SRL.

Recomandări

Un mare lanț de supermarketuri deschide un magazin pe bulevardul Independenței

Lanţul de supermarketuri Mega Image pregăteşte inaugurarea unui nou magazin în Iaşi. Retailerul a obţinut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *