joi , 29 octombrie 2020 1:28 pm
Iasi booked.net
-1°C

SUCEAVA: Un nou focar de coronavirus la un centru de recuperare neuropsihiatrică

Un nou focar de coronavirus a fost depistat la un centru de recuperare neuropshiatrică din judeţul Suceava, unde au fost infectaţi peste 100 de pacienţi şi angajaţi.

La începutul săptămânii, au fost confirmaţi cu COVID-19 peste 300 de persoane de la un alt centru de recuperare psihiatrică din acelaşi judeţ.

Noul focar a fost descoperit la Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică din Costâna, unde au fost confirmaţi cu coronavirus 103 pacienţi şi angajaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Nicoleta Daneliuc, citat de Agerpres, dintre cei 103 angajaţi ai centrului care au fost testaţi, au fost confirmaţi pozitiv 35, iar dintre cei 154 de beneficiari – 68.

El a spus că angajaţii diagnosticaţi cu COVID-19 sunt transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde vor fi internaţi.

Conform sursei citate, sunt luate măsuri similare ca în cazul de la Sasca Mică privind înlocuirea personalului diagnosticat cu coronavirus, separarea pacienţilor bolnavi, numirea unui coordonator pentru monitorizarea situaţiei, instruirea personalului, traseul epidemiologic, dezinfecţia spaţiilor din incinta centrului, suplimentarea stocului de echipamente de protecţie şi produse de igienă.

Suceava este focarul de coronavirus al României, cu 2.613 îmbolnăviri, până duminică. La începutul săptămânii, peste 300 de persoane – 242 de pacienţi şi 59 de angajaţi – de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică din judeţul Suceava au fost confirmate cu coronavirus.

Recomandări

Directorul OMS, despre imunizarea prin expunere la coronavirus

Obținerea imunității colective prin expunerea populației la noul coronavirus „nu este o opţiune”, a declarat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *