Studenții ieșeni, premiați la Innovation Labs 2018

Date:

Patru studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au obținut premiul „Best Pitch” la Innovation Labs 2018, programul de mentorat și dezvoltare pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat.

Robert Onesim și Dragoș Apostol de la Facultatea de Informatică, împreună cu Andrei Pricop și Cristian Ionescu de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, au format echipa Drink’mon, cu care au participat la ediția 2018 a competiției Innovation Labs. Premiul „Best Pitch” a fost acordat ca urmare a prezentării pe care au susținut-o la evenimentul Demo Day, care a avut loc la Teatrul Național București, Sala Studio.

În martie 2018, peste 450 de tineri s-au înscris în cele cinci Hackathoane Innovation Labs desfășurate la nivel național, propunând peste 160 de idei de produse digitale. În Hackathoane au intrat 110 echipe, dezvoltându-și ideile în prototipuri cu ajutorul mentorilor, pe parcursul a 24 de ore de foc. Cele mai convingătoare echipe au trecut în a doua etapă a programului Innovation Labs – perioada de mentorat și dezvoltare a prototipului inițial, evoluând spre un produs care să combine excelența tehnică cu orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor. Timp de trei luni, până la Demo Day, echipele au participat săptămânal la workshopuri și întâlniri cu mentorii, specialiști în domeniul tehnologiei și antreprenori de top, lucrând la dezvoltarea și rafinarea soluțiilor propuse.

În fiecare dintre centrele naționale Innovation Labs au avut loc evenimentele Demo Day locale, la care au participat echipele din programul de mentorat. În urma acestora, au fost alese prototipurile minimum viabile ce s-au calificat în semifinalele Demo Day 2018 de la București. Astfel, pe 21 mai au urcat pe scenă 34 de echipe dintre cele 62 care au fost selectate în programul de mentorat de trei luni, în martie 2018. După o primă rundă de demonstrații tehnice și prezentări de produs, 16 echipe au intrat în competiția finală Demo Day, captivând juriul și publicul cu inovațiile lor. În finală au mai participat alte 3 echipe din Iași, dintre care una formată tot din studenți UAIC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...