luni , 6 aprilie 2020 12:59 am
Iasi booked.net
-1°C

Străzile din Iași sunt dezinfectate noaptea cu substanțe biocide

În conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 8 din 23 martie a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași, Salubris SA a lansat un program de dezinfectare a străzilor, trotuarelor și aleilor care nu sunt încadrate ca spații verzi cu dezinfectanți pe bază de hipoclorit de sodiu zilnic, în intervalul orar 22.00 – 6.00.

Produsul biocid poate fi utilizat conform adresei Direcției de Sănătate Publică Iași nr. 8.350 / 18 martie 2020. Programul de dezinfectare completează programul normal de spălare a străzilor, trotuarelor și aleilor cu apă și, după caz, detergent.

Miercuri, 25 martie, s-a acționat cu două autocisterne și două multicare pe următoarele artere: Sarmisegetuza, Alexandru cel Bun, Dacia și în cartierul Stejar. În acest scop au fost utilizate 80 de kilograme de detergent. Tot miercuri, 25 martie, s-a acționat doar cu apă pe arterele: Anastasie Panu, Palat, Carol I, Grigore Ghica Vodă, C. A. Rosetti, Libertății, în zonele Ion Creangă, Nicolina – CUG, Păcurari, Chimiei mal stâng și drept și în rondul Podu de Piatră.

Cu hipoclorit de sodiu (aproximativ 760 de kilograme) s-a acționat în noaptea de 25 spre 26 martie pe arterele Socola, Bucium, Tudor Vladimirescu, Sf. Andrei, Petru Movilă, Silvestru, Nicolae Iorga, Independenței, Elena Doamna, Anastasie Panu, Palat și Prof. Dimitrie Mangeron, precum și pe șoseaua Bucium și aleea Nicolina. În acest scop a fost folosită în premieră și o autospecială cu structură pentru pulverizare a vaporilor de apă, utilajul fiind achiziționat de Salubris SA în cursul anului trecut.

Astăzi, 26 martie, angajații Salubris SA intervin cu apă și detergent pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt și pe strada Sarmisegetuza, precum și în cartierele Tătărași (zona Valter Mărăcineanu) și Ciric. De asemenea, sunt spălate cu apă arterele: Anastasie Panu, Palat, Sf. Lazăr, Alexandru cel Bun, Moara de Vânt, Vasile Lupu, Dudescu, Eternitate, Vișani, Bucium și Bârnova, precum și în rondul Podu de Piatră.

În această noapte se va acționa cu circa 1.200 de kilograme de hipoclorit de sodiu pe următoarele artere: Poitiers, Nicolina – CUG, Carol I, Grigore Ghica Vodă, Tabacului, Toma Cozma, precum și pe aleea Tudor Neculai, bulevardul Dacia și șoseaua Națională.

 

Recomandări

Concurs de proiecte de cercetare pentru coronavirus

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează un concurs de proiecte de cercetare medicală, pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *