joi , 15 aprilie 2021 1:15 pm
Iasi booked.net
-1°C

Strada dr. Alexandrina Miron Tănăsescu va fi modernizată după ce va fi inclusă în domeniul public

Conducerea Primăriei Municipiului Iași dorește să facă o serie de precizări necesare pentru corecta informare a opiniei publice în legătură cu situația străzii dr. Alexandrina Miron Tănăsescu, din zona cartierului Green Park.

Conștientă de nevoia legitimă a locuitorilor acestui cartier, ca și a tuturor cetățenilor Municipiului Iași, de a beneficia de infrastructură rutieră civilizată și modernă, conducerea municipalității a făcut verificări privind regimul juridic al arterei menționate. Astfel, deși strada dr. Alexandrina Miron Tănăsescu (fostul fundac Aurel Vlaicu) este inclusă în nomenclatorul stradal, aceasta nu este inclusă și în inventarul domeniului public al Municipiului Iași. Potrivit legii, municipalitatea nu poate face investiții într-un imobil care nu aparține domeniului public. Totuși, potrivit verificărilor făcute astăzi, 4 martie 2021, modernizarea străzii respective și predarea către municipalitate a fost o obligație asumată de către dezvoltatorul complexului imobiliar prin Planul Urbanistic Zonal votat de Consiliul Local.

Întrucât mai mulți cetățeni au solicitat modernizarea acestei străzi, municipalitatea a început deja demersurile tehnice și juridice prealabile lucrărilor de modernizare (verificarea cărților funciare pentru stabilirea regimului de proprietate al străzii, măsurători, ridicarea topografică etc.). După finalizarea tuturor acestor demersuri și includerea străzii în inventarul domeniului public, municipalitatea va proiecta, iar apoi va finanța execuția lucrărilor de modernizare a acesteia. De altfel, fondurile necesare pentru finanțarea proiectării și execuției lucrărilor vor fi incluse în bugetul local începând din acest an, conform unui comunicat trimis redacției.

Conducerea Primăriei Municipiului Iași face apel la partidele politice reprezentate sau nu în Consiliul Local, ca și la unele asociații civice să nu politizeze situația și îi asigură pe cetățenii din zonă, cu toată considerația, că va încerca să le rezolve solicitările în cel mai scurt timp posibil din punct de vedere legal.

Recomandări

Consiliul Județean Iași are în vedere investirea a peste 1.470 milioane lei în dezvoltarea județului Iași

Administrația Consiliului Județean Iași a prezentat astăzi în conferință de presă proiectul bugetului general al …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *