luni , 19 aprilie 2021 3:50 pm
Iasi booked.net
-1°C

Stimulentul de risc pentru personalul medical va fi de 2.500 de lei; vor beneficia 75.000 de cadre medicale

Marcel Boloș, ministrul pentru fonduri europene, a anunțat luni seara, după ședința de guvern, că stimulentul de risc pentru personalul medical care luptă cu epidemia de Covid-19 va fi de 2.500 de lei, de acest stimulent urmând să beneficieze circa 75.000 de cadre medicale.

Acești bani vor proveni din fonduri europene.

Și alte țări au cerut acest gen de stimulente, a spus Marcel Boloș, care a enumerat Italia, Bulgaria, Germania.

Stimulentul de risc va fi acordat întregului personal care deserveşte pacienţii aflaţi în spitale, nu doar medicilor, declarase, luni, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, la Digi24.

Valoarea pe care am evaluat-o este de 120 de milioane de euro. Toţi aceşti bani sunt asiguraţi din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman. Sigur că dacă va fi nevoie de suplimentarea acestor fonduri, vom face demersurile legale pentru ca să putem să asigurăm fondurile necesare astfel încât să putem să decontăm toate cheltuielile care se referă la stimulentul de risc medical. Este o propunere pe care România a formulat-o şi se regăseşte în proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care va fi supus aprobării pe ordinea de zi a Guvernului, dar nu suntem singurul stat membru care a luat o astfel de măsură.”, a spus Marcel Boloş.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut, joi, prim-ministrului Ludovic Orban acordarea din fonduri europene a unui bonus lunar de 500 de euro medicilor care se ocupă de pacienţi infectaţi cu Covid-19.

Proiectul a fost inclus într-o ordonanţă de urgenţă iniţiată de Ministerul Fondurilor Europene.

Recomandări

Până la 2,4 milioane de euro în ajutoare de minimis acordate pentru înființarea a 60 de noi intreprinderi în șase județe din regiunea Nord-Est

120 de locuri de muncă și 60 de firme noi au fost create în județele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *