marți , 20 octombrie 2020 6:03 pm
Iasi booked.net
-1°C

Start Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, Iași, 2019

Astăzi, la Iași, a avut loc deschiderea oficială a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” – etapa naţională, Ediţia a XXIII-a.
Concursul este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, împreună cu Asociaţia Profesorilor de Matematică ”Florica T. Câmpan” și Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial Iaşi, din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași.

Manifestare de amploare, Concursul de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici” se desfăşoară din acest an sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, fiind o iniţiativă ieşeană care şi-a câştigat un binemeritat loc la nivel naţional.

Acest important eveniment educaţional se adresează elevilor de liceu, de la profilurile: tehnic; servicii şi resurse naturale şi protecţia mediului; real – specializarea ştiinţele naturii; umanist – specializarea filologie (cl. a IX-a, cl. a X-a), precum şi specializarea ştiinţe sociale (cl. a IX-a, cl. a XII-a).

Anul acesta participă peste 323 elevi din întreaga țară, precum și 43 profesori însoțitori, din 40 de județe.

Premiile și medaliile SSMR oferite la finalul concursului constituie o răsplată binemeritată pentru efortul elevilor.

O particularitate a acestui concurs o reprezintă acordarea burselor de studiu pentru premianţii concursului, care au astfel posibilitatea de a urma cursurile Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial din Iaşi.

Recomandări

O copilă din Iași a ajuns imaginea unei reviste celebre de modă din New York

Giulia Mistreanu este o copilă frumoasă și isteață. Are aproape 8 ani, pe care îi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *