duminică , 28 noiembrie 2021 11:52 pm
Iasi booked.net
-1°C

Starețul unei mănăstiri din Arhiepiscopia Tomisului a rămas fără titlul de doctor

Ministrul Educației a emis Ordinul prin care a retras titlul de doctor in Teologie lui A. C. C., starețul unei mănăstiri din Arhiepiscopia Tomisului.

Cu 39 de voturi „pentru”, Consiliul General al CNATDCU (Consiliul National de Atestare a Diplomelor si Certificatelor Universitare) a decis in anul 2019 retragerea titlului de doctor in Teologie a lui A. C. C., pentru teza de doctorat „Valente universale in opera Sfântului Dionisie Exiguul in lumina noilor cercetări”, teza susținută în cadrul Școlii Doctorale de la Constanța.

Starețul mânăstirii Buna Vestire din localitatea Mircea Voda, județul Constanța, a contestat decizia. În cele din urmă, contestația a fost respinsă, iar călugărul va rămâne oficial fără titlul de doctor in teologie.

Profesorii care au analizat teza de doctorat au precizat că părintele stareț a copiat chiar și fraza cu care începe lucrarea, iar în multe locuri „întrebuințează pasaje fără a cita corect sursele, trezind impresia parafrazării acolo unde de fapt pasajele sunt pur si simplu copiate fraudulos”.

Recomandări

Modul cum vor funcționa școlile săptămâna viitoare

În conformitate cu precizările oferite astăzi de Ministerul Eudcației și Ordinul comun Ministerul Educației (5.338/01.10.2021) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *