Stadionul și Sala Polivalentă vor fi proiectate de o firmă din Iași și una din București

Date:

Primăria a atribuit cele două contracte asocierii Sigm-home (Iași) – Concrete Design Solutions (București). În timp ce firma ieșeană are un portofoliu restrâns de lucrări, și vizează mai mult zona rezidențială, experiența partenerului din Capitală este mult mai diversă, dar nu neapărat în zona sportivă: ansambluri rezidenţiale de amploare, penitenciare, spitale, unităţi hoteliere sau clădiri administrative.

Conform apix.ro în schimb, ceilalţi contracandidaţi care au pierdut au un portofoliu foarte bogat în ceea ce înseamnă arene sportive: Dico și Țigănaș a proiectat stadioanele din Cluj, Craiova, Târgu Jiu, săli polivalente în Braşov şi Bistriţa, stadion naţional de rugby din Bucureşti, alături de alte construcţii civile de amploare. În acelaşi timp, portofoliul celuilalt candidat pierzător, turcii de la Yazgan, cuprinde arene sportive în Istanbul, Ankara, Ashgabat şi Chişinău, stadioane în Camerun şi Rwanda şi o serie de proiecte rezidenţiale/office sau campinguri.

Licitaţiile de la Iaşi au fost câştigate de asocierea Sigm Home – Concrete Design cu 3,3 milioane lei în cazul stadionului (estimare iniţială de 3,9 milioane lei) şi cu 1,69 milioane lei în cazul Sălii Polivalente (estimare iniţială de 1,97 milioane lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Prognoză ANM: meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturi mai mari decât media, de Crăciun și normale...

Perspective de colaborare cu Aeroportul din Chișinău

O delegație a Aeroportului Iași, condusă de Directorul General...

Jandarmeriţa prinsă cu droguri în poşetă s-a întors la muncă

Femeia jandarm care a fost prinsă cu droguri în...