joi , 27 ianuarie 2022 8:15 pm
Iasi booked.net
-1°C

Sprijin pentru persoanele fără adăpost

Odată cu răcirea vremii, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Socială, întreprinde o serie de acţiuni suplimentare pentru identificarea și sprijinirea tuturor persoanelor fără adăpost din oraș.

Astfel, în administrarea Direcţiei de Asistenţă Socială se află Centrul Social de Urgență pentru Recuperare și Reintegrare „C. A. Rosetti”, cu o capacitate de circa 80 de locuri, la care se adaugă un centru de tranzit format din module cu o capacitate de câte maxim opt persoane.

Pe lângă acesta, în cursul zilei de luni, 8 noiembrie, a fost finalizată amenajarea unui adăpost temporar în incinta Băii Publice (Populare) de pe str. Sf. Petru Movilă. Centrul are o capacitate maximă de cazare de 70 de locuri, atât în incintă, cât și în cele două module de urgență din curte.

Pentru toți beneficiarii Direcţia de Asistenţă Socială asigură servicii de asistență socială și medicală, consiliere psihologică și spălătorie, hrană caldă, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, produse de igienă și medicamente.

Persoanele adăpostite la centrul de la Baia Publică vor fi monitorizate și evaluate social, iar beneficiarii care îndeplinesc condițiile de admitere, conform legislației în domeniul asistenței sociale, vor fi direcționați către Centrul „C. A. Rosetti”.

Centrul de tranzit de la Baia Publică a fost amenajat grație unor parteneriate cu o serie de instituții și asociații, cărora conducerea Primăriei Municipiului Iași și a Direcției de Asistență Socială le mulțumește și pe această cale:
– Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, care a asigurat cazarmamentul (saltele, lenjerii, pături, perne);
– Poliția Locală Iași, care va asigura paza și ordinea;
– Direcția Exploatare Patrimoniu, care asigură logistica (utilități, personal administrativ);
– Asociația „Ambulanța Life”, care va asigura servicii medicale primare;
– Federatia Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS, care va acorda sprijin în asigurarea serviciilor sociale;
– Fundația Emmaus Iași, care va interveni în asigurarea de pachete alimentare și servicii în stradă;
– Asociația Armata Salvării, care va asigura igienizarea cazarmamentului și a articolelor de îmbrăcăminte;
– Citadin SA, care a asigurat montarea modulelor;
– Salubris SA, care a pus la dispoziție toalete ecologice și va asigura igienizarea periodică a acestora.

Primăria Municipiului Iași face apel la ieșeni ca, dacă observă persoane fără adăpost în spații deschise în această perioadă cu temperaturi foarte scăzute, să apeleze numărul unic de urgențe 112 sau Dispeceratul Poliţiei Locale, care poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail la adresa politialocalais@yahoo.com. Persoanele astfel identificate vor fi conduse la spital sau la adăposturile Direcției de Asistență Socială pentru a primi ajutorul necesar.

Recomandări

­­­­­­Eveniment internațional dedicat problematicii protecției consumatorilor

În cursul zilei de vineri, 10 decembrie 2021, la sediul Primăriei Municipiului Iași a avut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *