duminică , 18 aprilie 2021 11:33 am
Iasi booked.net
-1°C

Sportivii ieșeni – premiați în cadrul Galei Laureaților Sportului Ieșean (Foto)

Sportul ieșean și-a sărbătorit ieri campionii și tinerele speranțe. Casa de Cultură a Studenților a găzduit o nouă ediție a Galei Laureaților Sportului Ieșean.

Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași, Inspectoratul Școlar Județean și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret.

În cadrul galei, președintele Consiliului Județean, Maricel Popa a semnat cu președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, un nou protocol pentru înființarea unui Centru de Excelență pentru handbal băieți și fete. Proiectul va fi implementat alături de Federația Română de Handbal și presupune alocarea de burse pentru un număr de 30 de copii. La evenimentul de ieri a participat și președinte Federației Române de Box, Vasile Cîtea.

Au fost acordate premii în cadrul a 10 secțiuni, respectiv Sportul pentru toți, Speranța pentru performanță, Sportivii veterani, Sport în comunitate, Echipe și echipaje,
Premii speciale, Sport și educație, Arte marțiale, Sporturi neolimpice și Sporturi olimpice.

Rezultatele obținute de ieșeni pe parcursul anului trecut la concursurile naționale și internaționale au permis nominalizarea a peste 100 de sportivi merituoși, ca și a unor cluburi, antrenori și primării din județ care s-au implicat în mod deosebit în descoperirea și susținerea tinerelor talente.

Printre laureații galei din acest an s-au numărat Vlad Simionescu, care a obținut două medalii la concursuri internaționale de judo seniori, Florin Ceobanu, campion european de tineret la canotaj sau Gabriela Ivan, multiplă campioană mondială la radioamatorism.

Rezultate foarte bune au fost obținute și la scrimă. Echipa feminină a obținut titlul de campioană națională la juniori, tineret și seniori, dar și băieții au fost aproape la fel de
merituoși. Șahiștii clublului Politehnica au obținut titlul național la seniori atât la feminin, cât și la masculin.

De asemenea, și artele marțiale sunt foarte bine reprezentate în panoplia campionilor ieșeni.

În cadrul parteneriatelor semnate cu federațiile de fotbal și handbal, 50 de copii, fete și băieți, din județul Iași, în mod deosebit din mediul rural și urbanul mic, vor beneficia de toate condițiile necesare, sportive și educaționale, pentru a deveni performanți. Concret, copiii beneficiază de burse lunare prin care sunt acoperite toate costurile care vizează masa, cazarea, echipamentele sportive, precum și participarea la competițiile sportive aferente vârstei lor.

Recomandări

Stimulente pentru personalul de la Spitalul de Boli Infecțioase

Consilierii județeni vor analiza astăzi propunerea de acordare a unor stimulente pentru personalul de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *