joi , 20 ianuarie 2022 8:06 pm
Iasi booked.net
-1°C

Spitalul Municipal Pașcani va primi sub formă de donație un defibrilator extern automat

Reprezentanții Asociației „Părinți Salvatori” vor face în decursul zilei de joi o donație importantă pentru Spitalul Municipal de Urgență Pașcani. Este vorba despre un defribilator extern de ultimă generație, ce cântărește în jur de 3 kilograme.

Potrivit newspascani.com, reacția acestora vine după mediatizarea cazului cu privire la decesul micuțului de 7 ani dus în stare de urgență la unitatea medicală, decedat ulterior pe secția de Pediatrie unde nu există aparatură pentru resuscitarea.

Iată comunicatul acestei asociaţii, a cărui membru fondator este Vasile Vlaşin:

Părinții și martorii invocă faptul că defibrilatorul a fost urcat cu dificultate de la parter până la etajul 5, operațiunea având o durată de 40 de minute.

Nu cunoaștem cauza decesului, însă defibrilatoarele moderne pe care #PărințiSalvatori a început să le monteze în spațiile publice au o greutate de 3 kg, pot fi manevrate ușor și pot fi folosite chiar li de către persoane fără pregătire medicală.

Nu dorim să stabilim vinovăția cuiva, ci dorim să contribuim la evitarea unor situații similare în viitor, motiv pentru care am decis să donăm Spitalului Municipal din Pașcani (Iași) un defibrilator extern automat, de ultimă generație.

Totodată dorim să tragem un puternic semnal de alarmă cu privire la necesitatea dotării tuturor spațiilor publice cu asemenea echipamente și, în paralel, educarea populației în legătură cu măsurile de Suport Vital de Bază, la fel ca în toate țările civilizate.

Reprezentanții mass-media din Iași sunt invitați Miercuri, 04 Decembrie 2019, la o Conferință de presă, în care vom prezenta echipamentul donat, dar și câteva demonstrații de resuscitare, cu folosirea defibrilatorului, pe manechine și pe simulator de pacient, conchide sursa citată.

Recomandări

De Crăciun, dăruiește din suflet

Poliţiştii Poliției Municipiului Pașcani Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au continuat tradiția campaniei umanitare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *