Spitalul de Neurochirurgie are cel mai modern sistem de serioangiografie biplană din România

Date:

Pentru achiziționarea angiografului de ultimă generație, de tip Biplan Infinix-i, Consiliul Județean Iași a alocat suma de 1,5 milioane de euro.

Este un aparat de ultimă generație cu o mobilitate foarte mare a brațelor care permite un acces facil la pacient și achiziția rapidă a imaginilor în timpul procedurilor neurointervenționale. Acest angiograf este un echipament biplan care permite vizualizarea leziunilor vasculare craniocerebrale și spinale din mai multe unghiuri simultan. Astfel, crește siguranța, scade durata efectuării procedurii și cantitatea de radiații emise pentru diagnostic, deci expunerea la radiații atât pentru pacient cât și pentru personalul medical este mai mică”, a afirmat dr. Nicolae Dobrin, medic primar la Spitalul de Neurochirurgie.

La Iași avem acum unicul sistem de acest gen din România, cel mai performant sistem de serioangiografie biplană din lume existent la ora actuală. Începând din luna august va intra efectiv în utilizare în clinică pentru pacienții cu patologii complexe, vasculare, la nivelul creierului și a măduvei spinării. În cazul anevrismelor, mortalitatea este de 50 la sută dar cu acest sistem putem inteveni rapid și putem salva pacienții”, a spus dr. Lucian Eva, managerul Spitalului.
La Spitalul de Neurochirurgie se face medicină de performanță la nivelul clinicilor de renume din lume, dar pentru asta, este nevoie de cele mai moderne tehnologii. Avem cadre medicale bine pregătite și în ceea ce privește robotica, domeniu care câștigă tot mai mult teren și fără de care nu se va mai putea lucra nici în medicină. Încercăm să ținem pasul cu tot ce este nou, pentru binele pacienților. Putem spune acum, că în urma investițiilor făcute în modernizarea spitalului de Neurochirurgie și în aparatură vin pacienți din toată țara pentru a se trata aici.”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.
Dispozitivul medical a fost montat într-o cameră specială cu pereți de plumb. Sistemul de comandă al aparatului a fost instalat de o echipă formată din specialiști români și greci.
Medicii au alcătuit deja o listă cu peste 70 de pacienți care necesită o expertiză cu serioangiograful nou achiziționat.
Suma investită de C.J. în achiziția sistemului Biplan Infinix-i va putea fi recuperată de la Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...