joi , 25 februarie 2021 7:09 pm
Iasi booked.net
-1°C

Soţul Serenei n-a mai rezistat. A postat un mesaj, dar a cedat după comentariile fanilor

Scandalul provocat de Serena Williams în finala de la US Open continuă să strângă genereze o mulţime de reacţii şi de comentarii. Pe seama acestui subiect s-au făcut şi comparaţii între circuitul feminin şi cel masculin, în contextul în care Serena l-a acuzat pe arbitrul finalei, Carlos Ramos, că ar fi luat deciziile să o sanţioneze pentru că ar fi sexist.

Cei de la New York Times au publicat statisticile pe genuri pentru pedepsele dictate la turneele de Grand Slam în ultimii 20 de ani. Astfel, sursa mai sus citată a contabilizat toate sancțiunile și motivele lor, la toate turneele de Grand Slam din 1998 până în 2018 (80 de competiții). Potrivit acestei statistici, bărbații au de aproape 3 ori mai multe sancțiuni primite decât femeile, în total (1.517 – 535).

Soţul Serenei Williams, Alexis Ohanian a avut o reacţie promptă după publicarea acestor statistici. Mai mult, cofondatorul Reddit susţine că aceste statistici sunt incomplete şi oferă date concrete despre câte încălcări ale codului ar fi vorba.

Argumentul este că femeile sunt mai des pedepsite „per incident” decât bărbaţii. Aceste date arată că doar la total sunt bărbaţii sunt mai pedepsiţi„, a scris soţul Serenei Williams pe Twitter, care a continuat să susţină că aceste date nu dovedesc faptul că bărbaţii sunt mai sancţionaţi decât femeile la tenis. Soţul Serenei Williams şi-a atras o sumedenie de critici după aceste postări, lucru ce l-a determinat să concluzioneze: „Mă simt ca şi cum aş explica că Pământul este rotund„.

 

sursa

Recomandări

Simona Halep, VICTORIE ISTORICĂ la Wimbledon!

Simona Halep, locul 7 WTA, a câştigat turneulul de la Wimbledon! Este al doilea grand …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *