vineri , 16 aprilie 2021 3:31 am
Iasi booked.net
-1°C

Soția unui muncitor ucis la Onești îl are în grijă pe criminal

Sotia lui Dan Patatu, unul dintre muncitorii ucisi in apartamentul din Onesti, lucreaza ca asistenta medicala pe sectia unde se afla internat Gheorghe Morosan, autorul dublei crime care a zguduit Romania.

Barbatul impuscat cu 7 gloante de cauciuc si 2 adevarate a fost salvat de medici si se afla ub paza politistilor. “A fost operat, este intubat, stabil hemodinamic, fără daună majoră pentru organele vitale. E internat în secţia de Terapie Intensivă”, a anuntat Anca Bancescu, director medical al Spitalului din Onesti.

Chimcomplex Borzesti, cea care ar fi castigat in instanta apartamentul unde a avut loc dubla crima va fi anchetata de ITM. Familiile victimelor au acuzat ca barbatii nu aveau ce sa caute la apartament. Paul Iştoan, fratele uneia dintre victime, a declarat pentru ziarul Libertatea: „Pe fişa postului nu au aşa ceva, să lucreze în apartamente. Directorul ştia că e cu probleme apartamentul. Şi că omul are probleme, antecedente, mulţi ştiau. Pur şi simplu i-au trimis. Nu aveau ce căuta la acest apartament!”

Pe de alta parte se analizeaza si interventia tardiva a politistilor. “Cu un astfel de om îți dai seama că nu ai cum să negociezi. Dar să stai cinci ore, să-l auzi cum se repetă… Acel judiciarist, de când s-a dat alarmă, ar fi raportat că nu se poate negocia, acționăm! M-am uitat la blocul acela și se putea sparge ușa, se putea veni din rapel de sus, de pe bloc, pentru că negociatorul trage de timp, ca forțele noastre să facă dispozitivul acolo. N-ai ce să discuți cu un astfel de om, trebuie să-l elimini cât mai repede. Acum câțiva ani, omul a amenințat că va face dreptate cu arma în mână. Trebuia monitorizat. Ai o nedreptate, dar hai să vedem, să te ascultăm, să vedem cum te ajutăm. El poate o avea dreptate, a clacat psihic, a fiert în suc propriu. E foarte fragilă diferența asta dintre un om sănătos și unul nesănătos. Dar el avea și antecedente penale, nu era un naiv, un om de pus la rană. Era periculos. Și aceste informații trebuia să le avem pe tavă și când suna și spunea că e o bombă cu ceas… S-ar fi constatat că nu e dispus la negociere. Nu îl linișteam“, a spus pentru Gandul, psihologul criminalist Liviu Chesnoiu.

Pe de alta parte, Sindicatul Europol acuza ca politistii nu au dotari. “Am tot văzut critici pentru că polițiștii au spart mult prea greu ușa apartamentului unde agresorul își omora ostaticii. Așa este, a durat prea mult! Colegii au în “dotare” un morman de fier, denumit “berbec”, pe care în majoritatea județelor și l-au confecționat singuri. În țările cu apă caldă se folosesc dispozitive hidraulice, care pot deschide orice ușă în câteva secunde și costă doar 2500 euro. Existența acestui dispozitv în dotarea polițiștilor ar fi putut schimba radical soarta tragediei de la Onești și ar fi permis anihilarea agresorului înainte ca acesta să-și omoare ostaticii”, sustine Sindicatul Europol.

Recomandări

Fiica criminalului din Oneşti, dezvăluiri şocante: Am sunat la Poliţie şi mi-au închis!

Una dintre fiicele lui Gheorghe Moroşan, bărbatul din Oneşti care a sechestrat şi ucis doi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *