marți , 18 mai 2021 4:07 am
Iasi booked.net
-1°C

Soţ și soţie din Suceava au învins coronavirusul: „Boala este înfiorătoare. Am luptat împreună, fiecare uitându-se la celălalt”

După trei săptămâni de spitalizare, medicul Mihai Ardeleanu și soția sa, profesorul universitar doctor Sanda Maria Ardeleanu, au revenit acasă, câștigând lupta cu noul coronavirus.

Medicul nefrolog Mihai Ardeleanu și soția sa, universitarul Sanda-Maria Ardeleanu, au fost diagnosticați, pe 20 martie, cu noul coronavirus.

La finele săptămânii trecute au fost externați de la spitalul din Iași, după două teste care le-au confirmat că au depășit această nemiloasă boală.

Cei doi vor sta 14 zile în carantină la domiciliu.

Într-un interviu acordat junaliștilor de la monitorulsv.ro, profesorul universitar doctor Sanda Maria Ardeleanu a povestit despre săptămânile de suferință, despre boala înfiorătoare și a transmis un mesaj de recunoștință către toți cei care le-au fost alături.

„Vreau să le spun oamenilor că e un lucru îngrozitor confruntarea cu COVID, iar această bătălie cu virusul este una reală. Acum ne simțim bine, sunt progrese de la o zi la alta, de la o oră la alta. Cât despre debutul bolii, acesta a fost unul abrupt, rapid. (…) Am stat la spitalul sucevean cinci zile și am beneficiat de tot sprijinul, de toată competența medicilor, dar nouă ne dispăruse complet pofta de mâncare, dispăruse complet mirosul, gustul, eram într-o fază critică amândoi.

Boala avansa galopant, odată cu deteriorarea stării generale, și s-a hotărât, de echipele medicale, să fim transferați la Iași”, a mărturisit Sanda Maria Ardeleanu.

Pe 29 martie, medicul Mihai Ardeleanu a fost internat la terapie intensivă pentru cinci zile.

„Au urmat două săptămâni de spitalizare. Am luptat împreună, fiecare uitându-se la celălalt. Suferința a fost dublă, dar în același timp suferința celuilalt te făcea să uiți de propria suferință. Sunt lucruri greu de povestit, dar acum simt o obligație morală față de toți cei care au fost alături de noi de a le mulțumi și, în același timp, de a împărtăși această experiență pentru ca această boală să fie luată în serios de toată lumea. (…) Această boală îți fură mințile.

Nici medicul aflat în situația de boală nu mai judecă precum un medic. În contextul acestei boli se schimbă tot”, a povestit profesorul universitar.

Sanda Maria Ardeleanu spune că tratamentul medicamentos este ”crunt” și greu de suportat.

Recomandări

Cazuri de coronavirus în școlile din Iași

Imediat după reluarea școlii în format fizic, au apărut și noi cazuri de infectare cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *