duminică , 29 martie 2020 5:35 pm
Iasi booked.net
-1°C

Șoselele României sunt construite cu muncitori necalificați

Băltoace asfaltate cu lopata, stâlpi de electricitate uitaţi în mijocul drumului sau marcaje rutiere puse la întâmplare.

Infrastructura de transporturi din România este o mare cârpeală, iar astfel de imagini au devenit deja o normalitate. Nu este drum pe care să nu găseşti lucrări făcute de mântuială sau lăsate de izbelişte, se arată într-un reportaj marca observator.tv.

Meseriaşii au plecat peste hotare, iar în ţară, angajatorii se plâng că nu mai găsesc forţă de muncă specializată. Şcolile profesionale pot pregăti tineri pentru construirea de drumuri şi căi ferate, dar nimeni nu îi caută.

În Liceul de Transporturi şi Căi Ferate din Craiova, doar meseriile de electricieni şi mecanici mai sunt căutate. O realitate greu de înţeles pentru profesori, care atrag atenţia că puţinii meseriaşi rămaşi în ţară se apropie de vârsta pensionării.

În anul şcolar 2018 – 2019, erau înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic peste 280.000 de elevi. Cele mai căutate calificări au fost cele din domeniul economic. Deficitare sunt construcţiile de căi ferate, drumuri şi poduri sau cizmăria.

Recomandări

Cum au marcat câțiva români din Anglia, Ziua Națională a României

Un grup de români aflaţi la muncă în Anglia au ţinut să celebreze într-un mod …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *