Șoc pentru pensionari: Au primit decizii de micșorare a veniturilor. Dorina Barcari: „E un joc urât!”

0
28

Chiar înainte de luna septembrie, când pensionarii României așteaptă creșterea pensiilor ca pe o gură de aer proaspăt, iată că sunt mulți care, luna această, au primit decizii de micșorare a pensiilor. Dorina Barcari, expert pensii și salarizare, a adus în atenție această situație și spune ce trebuie să facă cei care se regăsesc în astfel de situații, dar și care este miza acestui fenomen.

Asta înseamnă că, de fapt, ei acum scad pensiile și le vor mări, vezi Doamne, în septembrie, ca să vină că le măresc pe toate.”, a precizat Dorina Barcari la B1 TV. „O serie de pensionari din toată țara au primit decizii de pensionare cu scăderea pensiilor, motivate fiind de așa zise erori de calculare ale funcționarilor, care au creat debite în sarcina lor.

Și după ce că li se scade pensia, li se și rețin niște sume de bani, cu toate că există o lege, 125/2014, care este făcută în conformitate cu cerințele europene, care spune la articolul 1 că erorile de calcul, care generează debite în sarcina pensionarilor, aceste debite nu se rețin din veniturile pensionarilor.

Și cu toate astea, ele sunt reținute pentru că e băgată o șopârlică la sfârșitul articolului, în baza unei contestații. Or contestația – dacă ei nu știu legea, nu o citesc – nu o fac, li se rețin”, a explicat expertul în pensii și salarizare.

 

Mai multe pe: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.