miercuri , 17 iulie 2019 1:17 pm
Iasi booked.net
-1°C

Situaţia din România va fi dezbătută în Parlamentul European

Parlamentul European a decis că va avea o dezbatere în plen despre situaţia din România. E vorba despre modificările din Justiţie şi statul de drept, dar şi despre proteste.

Parlamentul European tocmai a decis că va dezbate situaţia din România, într-o sesiune plenară. Informaţia a fost confirmată pentru Digi24 de oficiali ai Parlamentului. Concret, conferinţa preşedinţilor, formată din şefii grupurilor politice din Parlamentul UE, a decis, în şedinţa de azi, ca această dezbatere să fie trecută pe agenda sesiunii plenare de la începutul lunii octombrie.

Eurodeputaţii vor vorbi despre modificările din Justiţie, despre statul de drept şi despre protestele din România, cu accent pe violenţele din 10 august. Propunerea dezbaterii a venit din partea grupului Verzilor. E posibil ca la dezbatere să participe şi premierul Viorica Dăncilă. Nu există procedură concretă de invitare, dar e o cutumă ca liderii să vină în plenul PE când e discutată situaţia din ţările lor.

Tot în luna octombrie, dar la sfârşit, preşedintele Iohannis va merge în PE, pentru a susţine un discurs despre starea uniunii – e un discurs pe care toţi liderii europeni îl susţin prin rotaţie.

Recomandări

În această seară, eclipsă parţială de Lună, vizibilă și din România

O eclipsă de Lună are loc atunci când Soarele, Pământul şi Luna sunt aliniate, iar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *