joi , 27 ianuarie 2022 8:17 pm
Iasi booked.net
-1°C

Sistemul de servicii sociale devine mai prietenos și mai apropiat de nevoile copiilor

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a participat astăzi la lansarea proiectului de închidere a Centrului Rezidențial „Sfântul Stelian” Pașcani, aflat în administrarea DGASPC.
La eveniment au mai fost prezenți Secretarul general al Județului, Lăcrămioara Vernică Dăscălescu, primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie, directorul general al DGASPC, Florin Ion, directorul general adjunc al DGASPC, Niculina Karacsony, și șefi ai centrelor sociale din subordinea DGASPC Iași.
Închiderea Centrului Rezidențial „Sfântul Stelian” presupune construirea a două case de tip familial, care vor putea găzdui câte 12 copii, și înființarea unui Centru de zi pentru resocializarea copilului pre-delincvent și delincvent.
Peste tot în țară, casele de tip familial înlocuiesc centrele de plasament fiind destinate îngrijirii copiilor și tinerilor pentru care nu există soluții de reintegrare în familii.
„Serviciile sociale trebuie să funcționeze ca un instrument prin care să asigurăm respectarea tuturor drepturilor copiilor și satisfacerea nevoilor necesare unei vieți normale, apropiată de un cadru familial.
Obiectivul nostru este să găsim soluții pentru a reduce inegalitățile și a promova incluziunea socială, oferindu-le copiilor aflați în ocrotirea noastră un viitor mai bun”, a spus președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Recomandări

Situația cazurilor de Covid 19 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași

Zona roșie Covid a Spitalului de Copii din Iași s-a aglomerat, după ce numărul copiilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *