marți , 15 iunie 2021 2:48 pm
Iasi booked.net
-1°C

Simpozionul Internațional pentru Studenți și Tineri Cercetători „InterCulturalia” la UAIC

Simpozionul Internațional pentru Studenți și Tineri Cercetători „InterCulturalia”, eveniment bilingv on-line, va avea loc în zilele de 14 și 15 mai 2021, la Universitatea „Cuza” din Iași. La eveniment sunt invitate mai multe catedre din orașele mari ale țării.

Catedra de Limba și literatura engleză și Catedra de Limba și literatura franceză de la Facultatea de Litere, în parteneriat cu Facultatea de Geografie si Geologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara, anunță a patra ediție a Simpozionului Internațional pentru Studenți și Tineri Cercetători „InterCulturalia”, eveniment bilingv on-line, care va avea loc în zilele de 14 și 15 mai 2021.

Partenerii tradiționali ai evenimentului sunt: Centrul de Cercetare (Inter)culturală și (Inter)lingvistică „Linguaculture”, Centrul de reușită universitară (CRU), Fundația Alumni, toate ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, British Council, Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România la Iași, Lectoratul Francez din Iași, Agenția Universitară a Francofoniei în Europa Centrală și Orientală (AUF en ECO), Asociația Română a Departamentelor Universitare Francofone (ARDUF), Centrul de Studii Canadiene din Iași (CSC), Asociația Studenților Francofoni din Iași (ASFI), Asociația Studenților Jurnaliști (ASJ), Asociația Medicală a Studenților Francofoni din Iași (AMSFI).

La această ediție a Simpozionului „InterCulturalia” s-au înscris 114 studenți la nivelele licență, masterat și doctorat din 25 de universități situate în 12 țări de pe 3 continente. Prelegerile în plen vor fi susținute de profesori din Bulgaria, Germania, Macedonia de Nord, România, Scoția, Turcia și de studentul doctorand Andrei Neguț de la Universitatea de Vest din Timișoara. Workshop-ul de pe data de 15 mai va fi coordonat de studenta doctorandă Cristina Chiusano din Uruguay.

Recomandări

Ambasadorul Turciei în România, vizită oficială la UAIC

Vineri, 11 iunie 2021, Excelența Sa Füsun ARAMAZ, ambasador al Republicii Turcia în România, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *