luni , 29 noiembrie 2021 2:15 am
Iasi booked.net
-1°C

Sfaturile specialiștilor pentru masa de Paște: Nu se recomandă mai mult de 2 ouă pe zi!

Duminică, în prima zi de Paște, când ne vom așeza cu toții la masă, specialiștii ne sfătuiesc să fim cumpătați.

Să mâncăm puțin din toate, cu pauze, mai ales că unele preparate sunt grele. Carnea de miel, de pildă, nu este recomandată celor cu afecțiuni cardiace, de rinichi sau pancreas.

Ouăle vopsite

Se întâmplă ca vopseaua să pătrundă sub coaja oului, mai ales când se crăpa, în timpul fierberii.

„Mai mult de două ouă pe zi nu s-ar recomanda de consumat din acest tip. Pentru că, practic, avem în vedere colesterolul conţinut de gălbenuş. Ținute la frigider, ele pot fi consumate timp de o săptămână – maxim 3 zile, la temperatura camerei”, a precizat prof. dr. Camelia Vizireanu, decanul Facultății de Știință și Ingineria Alimentelor, Galați.

Maioneza din salată

Trebuie să fim atenţi şi la salatele care conţin maioneză. Cea din comerţ trebuie consumată în cel mult trei zile de la deschiderea borcanului, potrivit specialiştilor.

„O salată care a fost menţinută pe masă mai multe ore este bine să nu o mai consumăm. În condiţiile în care avem alţi invitaţi seara sau a doua zi, este bine să utilizăm o salată care a fost păstrată la frigider”, spune dr. ing. Daniela Istrati, Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor, Galaţi.

Carnea de miel

Carnea de miel conţine vitamine B – zinc, seleniu şi fier şi colagen, care pot deregla sistemul digestiv.

„Nu este recomandat în special pentru cei gare au gută, pentru cei care au probleme cardiace, pentru cei care au probleme de rinichi şi, în mod cu totul şi cu totul special, pentru cei cu sensibilitate la pancreas, pentru că el poate conduce la o pancreatită acută rapidă”, spune prof. dr. Petru Alexe, Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor, Galaţi.

Indiferent ce punem pe masa de Paşte, specialiştii recomandă, întâi de toate, moderaţia, în mod special pentru cei care au ţinut post. Iar mişcarea după o masă îmbelşugata este oricând binevenită, scrie stirileprotv.ro.

Recomandări

Tradiții de Paștele Blajinilor

După Săptămâna Luminată urmează Săptămâna Neagră, în prima zi sărbătorindu-se Paștele Blajinilor, cunoscut şi sub …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *