luni , 24 februarie 2020 5:53 am
Iasi booked.net
-1°C

Sfârșitul erei diesel în Europa. Bild am Sonntag: Încă patru producători auto, afectați de un nou scandal al emisiilor poluante

Câteva state europene au cerut deja producătorilor auto rechemarea la service a vehiculelor suspectate că falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, sau intenţionează să facă asta, a anunţat publicaţia germană Bild am Sonntag, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Reprezentanţii Fiat, Renault şi Suzuki nu au fost disponibili imediat pentru comentarii în timp ce un purtător de cuvânt al Nissan a refuzat să facă deocamdată declaraţii.
Luna trecută, Ministerul Transporturilor din Germania a anunţat că va cere rechemarea la service a aproximativ 100.000 de vehicule Opel ca parte a investigaţiei privind emisiile.
După ce Volkswagen a recunoscut că, în perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, Guvernul de la Berlin a ordonat efectuarea de teste de emisii la toatele modelele de autovehicule aflate în prezent în circulaţie în Germania.
Analiştii susţin că la vehiculele incriminate sistemul de filtrare a emisiilor poluante este dezactivat când temperatura exterioară coboară sub un anumit nivel. Conform normelor europene în vigoare, această procedură nu este permisă decât în situaţia în care permite evitarea unui accident sau pagubelor produse motorului. În consecinţă, Guvernul german a cerut producătorilor auto să revizuiască acest mecanism.
În 2017, Daimler a rechemat la service în mod voluntar trei milioane vehicule din Europa care încălcau standardele privind emisiile. Măsurile au fost luate pentru a reduce emisiile de oxid de azot, care provoacă probleme respiratorii, a anunţat Daimler.

 

Recomandări

“Afacere” sau nu?! Au închiriat mașini din Iași, ca să le vândă la dezmembrări în Botoșani

Au gândit că dau lovitura, dar nu le-a ieșit. Doi tineri de 24, respectiv 29 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *