sâmbătă , 15 mai 2021 11:41 pm
Iasi booked.net
-1°C

Sfântu Gheorghe: Cu şarpele la vânzare, pe rafturile Kaufland

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare (DSP) Covasna, Siko Barabasi Sandor, a declarat, pentru Agerpres că şarpele găsit vineri pe unul dintre rafturile cu legume/fructe ale unui supermarket Kaufland din municipiul Sfântu Gheorghe este inofensiv pentru om, fiind posibil ca acesta să fi fost „importat” odată cu smochinele aduse din străinătate.

El a menţionat că a fost vorba despre un şarpe de casă în lungime de aproape 70 de centimetri, specie protejată de lege, care a fost lichidat de angajaţii supermarketului.

„După ce am fost alertaţi (…), am luat legătura cu conducerea magazinului şi cu un herpetolog cu care colaborăm şi ne-am deplasat imediat să prindem şarpele care a fost văzut pe raftul cu roşii şi să îl eliberăm în natură, dar, din păcate, până am dat toate telefoanele şi am ajuns acolo, şarpele a fost lichidat de angajaţi, care, desigur, au intrat în panică. (…) Şarpele de casă este o specie protejată de lege şi e chiar util omului, deoarece consumă insecte, şoareci, iar cei mai mari chiar şi pui de şobolan. Acesta avea în jur de 70 de centimetri şi era un exemplar frumos. (…) A fost găsit pe cutiile cu roşii. Nu ştim exact cum a ajuns în supermarket, dar e posibil să fi fost adus în cutiile cu smochine. (…) Nu e exclus să fi fost în lăzile cu smochine care au fost ţinute la frig, din cauza frigului el a stat într-o stare de semihibernare, iar când a ajuns la căldură, în magazin, să se fi trezit”, a explicat Siko Barabasi Sandor.

Conducerea magazinului a precizat că imediat după semnalarea prezenţei şarpelui în magazin a retras toate cutiile cu smochine proaspete şi a luat măsuri de igienizare

Recomandări

Coadă la deschiderea magazinului din Canta

Sute de oameni așteptau la ora 7.00 deschiderea noului supermarket din Canta, pentru a prinde …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *