luni , 29 noiembrie 2021 2:15 am
Iasi booked.net
-1°C

Serele cu flori, câştiguri de câteva zeci de mii de euro pe sezon

Până vine primăvara, florile frumos colorate aduc o rază de soare în casă. Mai mult decât doamnele care le vor primi, se bucură proprietarii serelor. Cei care au avut inspiraţia să investească în flori, câştigă câteva zeci de mii de euro pe sezon.

O explozie de parfum şi culoare anunţă deja primăvara într-o seră din Bihor. Miniroze, zambile, primule şi cyclamen  – toate în ghiveci şi abia înflorite – stau aliniate în aşteptarea livrării. Afacerea a prins rădăcini acum 11 ani. De-atunci, Elena Zoica a investit sute de mii de euro în cei 5.000 de metri pătraţi de sere complet tehnologizate.  Elena Zoica, floricultor:  Avem o tehnologie de irigare a meselor prin inundare, apa inundă mesele, in apa avem tot ce e nevoie pt hrana plantelor.  Florile au nevoie de patru până la şase luni să crească. În fiecare sezon, din serele din Sântion ajung în florării şi magazine mari din toată ţara între 60 şi 80 de mii de ghivece cu preţuri de la 3 la 80 de lei.

Kaluna este una dintre florile care ne bucură ochii şi privirea de la finalul lui septembrie până în martie. Este singura floare pe care pe parcursul iernii putem să o ţinem în exterior şi îşi păstrează culoarea. O zambilă costă în piaţă între 7 şi 12 lei, o primulă între 4 şi 6 lei, iar minirozele se vând chiar şi cu 25 de lei.  La final, profitul de pe urma unei astfel de afaceri este de zeci de mii de euro, pe sezon, scrie observator.tv

Recomandări

Florile, simbolul perfect al primăverii. Luna cadourilor se apropie

Când ne gândeam că vine primăvară, surpriză. S-a cam întors iarna. Dar, cu un scurt …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *