miercuri , 8 decembrie 2021 2:16 am
Iasi booked.net
-1°C

Şerban Nicolae: Procuroarea din dosarul Tel Drum, o doamnă analfabetă juridic care vorbeşte prostii

Procurorul din dosarul Tel Drum, Alexandra Lăncrănjan, este o doamnă „analfabetă juridic” care vorbeşte prostii despre modificările care vizează Codurile penale, acuză social-democratul Şerban Nicoale.

 

Senatorul PSD Şerban Nicolae a criticat dur reacţia procurorului care instrumentează dosarul Tel Drum – în care este anchetat preşedintele PSD, Liviu Dragnea -, Alexandra Lăncrănjan, cu privire la propunerile de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.

„Dacă aş fi spus eu că doamna este analfabetă juridic probabil că m-ar fi acuzat de răutate. Ar trebui să reia facultatea. Este o ‘academiciană’ în materie de drept, a apucat să studieze de ieri până azi cele peste 100 de propuneri. Eu le respect dreptul de a spune prostii. Oamenii aceştia atacă orice fel de idee”, a declarat joi, la Antena 3, senatorul Şerban Nicolae, citat de aktual24.ro.

Reamintim că Alexandra Lăncrănjan şi-a exprimat nemulţumirea faţă de amendamentele care vizează modificarea codurilor penale.

„De foarte multe ori le reproşez, în glumă, cursanţilor că nu au imaginea clară a modului în care este construit procesul penal şi că nu pot aprecia în profunzime cum se desfăşoară. După lecturarea propunerilor de modificare a Codul Penal şi Codul de Procedură Penală îmi dau seama că orice student în primul an la Facultatea de Drept este un geniu prin comparaţie.

Legiuitorului, care doreşte clasarea cauzei după 1 an dacă nu a fost identificat autorul infracţiunii, îi recomand să citească textele privind prescripţia răspunderii penale, să înveţe să coreleze articolele din coduri şi să întrebe măcar câte tâlhării au fost soluţionate după un an de la sesizare sau să citească dosarele de omor în care ai reuşit să găseşti autorul după 5-10 ani”, a declarat Alexandra Lăncrănjan.

În opinia procurorului, criteriul „câştigului material” văzut ca singurul de natură să determine gravitatea unei fapte poate fi adoptat doar de un om a cărui lume este atât de meschină şi mică încât nu înţelege alte valori.

În rest… puneţi mâna pe carte!”, a conchis Alexandra Lăncrănjan.

 

Sursa: Epoch Times

Recomandări

În weekend se schimbă ora

Modificarea orei va avea loc în ultimul weekend al lunii martie, în noaptea de 27 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *