sâmbătă , 28 noiembrie 2020 3:27 pm
Iasi booked.net
-1°C

Senzori și aplicație pentru a găsi parcările libere din Iași

Senzorii prin care șoferii ieșeni vor găsi parcările libere din oraș vor fi montați în maximum 90 de zile, conform obligațiilor din contract.

Odată cu montarea senzorilor, șoferii vor avea la dispoziție și o aplicație mobilă, iar una dintre facilități vizează îndrumarea utilizatorilor către cel mai apropiat loc liber de parcare.

Prin intermediul aplicației, șoferii vor putea achita și tariful de parcare, în condițiile în care programul software va permite aplicarea de tarife orare diferenţiate, pe zone, pe zile ale săptămânii şi pe intervale orare definite.

Senzorii vor fi conectaţi la sistem prin wireless, vor avea o durată medie de viaţă a bateriei de 5 ani şi vor putea funcţiona la temperaturi de minus 30 grade Celsius sau de minim 65 grade Celsius.

Achiziţia mai prevede realizarea de staţii de interconectare a echipamentelor (la distanţe de peste 500 metri faţă de senzori) şi o aplicaţie de server pentru gestionarea locurilor de parcare.

În total, vor fi achiziționați 960 de senzori. „Obiectul achiziţiei constă în instalarea unui sistem integrat de detectare a stării locurilor de parcare şi de transmitere a acestor informaţii către o aplicaţie de server şi una mobilă, ce poate fi utilizată de către orice cetăţean“, se arată în caietul de sarcini aferent licitaţiei.

Locurile unde vor fi amplasaţi senzorii de parcare sunt: str. Anastasie Panu (55 senzori), str. Armeană (21), str. Costache Negri (46), Casa de Cultură a Studenţilor (40), str. Golia (94), Hala Centrală (137), bld. Independenţei (42), parcarea de la Mitocul Maicilor (38), Moldova (38), Piaţa Nicolina (58), Primărie (61), Policlinica Sf. Spiridon (48), bld. Primăverii (75), bld. Socola (98), Teatrul Vasile Alecsandri (57) şi cinema Victoria (52).

Recomandări

Carambol în centrul Iașului

Un tramvai și cel puțin patru mașini au fost implicate într-un accident în centrul Iașului, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *