Sentințe finale în dosarul fostului șef al Poliției Neamț

Date:

În urmă cu cinci ani, cazul comisarului-șef Cezar Filip șoca o țară întreagă.Martie 2014, apar imagini video cu șeful Poliției Piatra Neamț în timp ce lovește cu pumnii și picioarele o minoră. Cezar Filip iese la pensie, dar cazul ajunge pe masa procurorilor. DIICOT îl trimite în judecată pe comisarul-șef Filip, în același dosar fiind acuzat și polițistul Relu Baciu.

Curtea de Apel Bacău s-a pronunţat definitiv săptămâna aceasta. Baciu, acuzat că de transfer neautorizat de date informatice, a fost găsit nevinovat și achitat definitiv. În aceeaşi cauză, comisarul-şef Cezar Filip şi-a recunoscut fapta pentru care era acuzat, beneficiind de o reducere cu o treime a pedepsei. Astfel, sentinţa definitivă rămâne cea dispusă de instanţa de fond, Tribunalul Neamţ, respectiv 5 luni şi 17 zile de închisoare, pentru care s-a dispus amînarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani, informează Monitorul de Neamț.

Adolescenta care a fost bătută de Cezar Filip chiar în sediul Poliţiei și-a retras apelul depus. În acest dosar, comisarul-șef era acuzat şi că l-a instigat pe şeful firmei care administra sistemul de supraveghere al Poliţiei pietrene să formateze hard-disk-ul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Direcția Exploatare Patrimoniu organizează în data de 23 aprilie...

Bulevardul Socola va fi închis până pe 30 aprilie

În perioada 15-30 aprilie, între orele 08:00 – 18:00,...

O nouă proiecție video pe fațada BCU Iaşi

𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐚 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐫𝐚̆ „𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐄𝐦𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮” 𝐝𝐢𝐧 𝐈𝐚𝐬̦𝐢 𝐯𝐚̆ 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚̆...