duminică , 26 mai 2019
Iasi booked.net
-1°C

Sens giratoriu la Moara de Foc. Ce alte modificări majore vor fi în traficul din Iași

Primăria a publicat spre consultare publică planul urbanistic ce prevede amenajarea unui centru comercial în dreptul intersecţiei Moara 1 Mai. În zonă, în locul clădirilor Compan SA, ar urma să fie construite două noi imobile: un magazin Lidl şi o clădire multifuncţională. Terenul are o suprafaţă de aproape 12.000 mp şi a fost împărţit în două unităţi teritoriale de referinţă.

Cea mai mare parte a terenului, de circa 9.500 mp, este destinată amenajării centrului comercial: un imobil de 10 metri cu regim parter şi un etaj, alături de 142 de locuri de parcare. Pe restul suprafeţei, de circa 2.300 mp, va fi construită o clădire cu o înălţime de 17 metri cu regim subsol, parter şi trei etaje. Intrarea în zona magazinului este prevăzută în dreptul intersecţiei, în Planul Urbanistic Zonal (PUZ) fiind proiectată şi o giraţie de tipul celei care a fost în faţa Gării Internaţionale, scrie ziaruldeiasi.ro.

Demolarea clădirilor existente a stârnit reacţii în spaţiul public, încă de anul trecut, când „Ziarul de Iaşi“ a scris în premieră despre planurile de dezvoltare a zonei. Pe un site de resort a fost creată o petiţie prin intermediul căreia zeci de persoane semnatare cer „încetarea de urgenţă a proiectului şi demararea unui proces de consultare publică cu privire la oportunitatea unui astfel de proiect“.

În petiţie se susţine că zona se va aglomera şi mai tare din cauza traficului, iar afaceri locale (aprozare, magazine de cartier) ar putea să fie închise. PUZ-ul publicat de Primărie la propunerea investitorului va fi în consultare publică până pe 21 martie. În august 2018, „Ziarul de Iaşi“ a relatat că Lidl şi Compan SA au semnat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru terenul de pe şos. Moara de Foc nr. 2. În document se arată că schimbarea de proprietar va avea loc cel târziu în iulie 2019, iar până la acest termen ar urma să fie autorizat şi proiectul de PUZ.

Recomandări

Află unde poți vota duminică, 26 mai!

Primăria Municipiului Iași aduce la cunoștința cetățenilor cu drept de vot din Municipiul Iași faptul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *