vineri , 16 aprilie 2021 10:07 am
Iasi booked.net
-1°C

„Șefi lași și obedienți”: Marian Godină, despre cazul polițistului care a fost sancționat pentru că purta banderola #farapenali

Polițistul Marian Godină a comentat, pe Facebook, incidentul în care un coleg de-al său din Capitală, Radu Duțu, a fost sancționat după ce a mers la serviciu cu o banderolă cu mesajul #farapenali.

Godină a scris că acest caz seamănă cu cel al românului din Suedia căruia i-au fost confiscate plăcuțele de înmatriculare personalizate cu un mesaj anti-PSD.

Postarea integrală:

„Colegul meu, Radu Duțu, este polițistul care s-a dus la serviciu purtând pe braț o banderolă cu inscripția „Fără penali”. Șefii l-au văzut și i-au cerut să-și dea banderola jos, însă acesta a refuzat. Am râs când mi-a povestit că le-a zis că nu o dă jos.

Pentru că a refuzat, nu i s-a dat arma și nu a fost lăsat să intre în serviciu, fiind chemat psihologul unității, Radu fiind ulterior planificat liber și trimis acasă, spunându-i-se că va urma să se prezinte la medicul de familie, fără să i se dea prea multe explicații.

Acum a aflat că face obiectul unei cercetări disciplinare și că urmează să i se comunice măsurile luate.

Situația asta mi se pare izbitor de asemănătoare cu cea a românului din Suedia căruia i s-au luat numerele de înmatriculare, atât la propriu cât și la figurat.

La fel și în cazul lui Radu, niște șefi lași și obedienți până în pânzele albe l-au văzut cu banderola aceea pe braț.

În opinia mea, nu i-a deranjat pe ei cu nimic acest lucru. Nu s-au gândit ei la regulamente, la eventuale abateri disciplinare etc. Ei s-au gândit doar la asta: bă, dacă-l vede careva p-ăsta cu banderola aia și ne întreabă de el? Dacă ne cere careva să spunem cine-i ăla, cu nume și “pronume”? Dacă ne pierdem scaunul apoi pentru că n-am făcut nimic? Spune-i ăluia să-și dea banderola jos, să nu intrăm în c***t.

Probabil că nu se așteptau ca Radu să refuze, ei fiind obișnuiți cu oameni exact ca ei, adică lași și obedienți. Radu nu a fost așa. I-a refuzat și nu au mai știut cum să reacționeze. Au făcut-o foarte prost, la fel cum au luat numerele omului degeaba și au rămas apoi doar cu ce scria pe plăcuțe.

Cu multă și greu de mestecat. Așa vor rămâne și acum. In loc să-l lase liniștit cu banderola aia, poate se plictisea de ea în câteva zile, ei au făcut din rahat bici, au chemat psiholog, l-au trimis la medic, i-au schimbat programul, nu i-au dat arma și apoi toată mascarada a ajuns în presă. Oamenii ăștia zici că vor cu tot dinadinsul să se facă de râs.

Mă întreb cine are nevoie mai mare de psiholog? Nu mai faceți polițiștii de râs!”

http://

De asemenea, cazul a fost comentat și de judecătorul Cristi Dănileț.

„Văd că e pe cale de a fi sancționat Radu Duțu, polițist care a purtat la serviciu banderola „Fără penali”.

Păi eu am în birou, agățat de dulap, mânuța aia de la Declic cu

„Toți pentru justiție”. O fi bine? N-o fi bine?

Încă ceva: există undeva la o instanță din țara asta o colegă judecător care are un tatuaj interesant pe încheietura mâinii drepte: „Să judeci drept!”. O fi…firesc?! – vorba ministrului. Că nelegal sigur nu e.”

http://

 

Sursa: Știrile Pro TV

Recomandări

În Bacău 3 bărbați au fost arestați după ce au violat o fată

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au fost solicitați de o fată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *