joi , 23 septembrie 2021 6:51 pm
Iasi booked.net
-1°C

Șefa DSP Suceava a fost demisă după ce a rezolvat problema epidemiologică

Șefa DSP Suceava, Manuela Trifan, a fost demisă după ce a spus că, la începutul crizei, în Suceava, numărul de teste erau raportate ca număr de îmbolnăviri, așa explicându-se cele aproape 3.500 de cazuri din județ.

Adriana Pistol (INSP) a afirmat că în Suceava totul este în regulă, nu au fost raportări greșite și, prin urmare, nu se renumără cazurile.

„Nu sunt greşite. Nicio raportare de la Suceava în prezent nu este greşită. Şi acest lucru este foarte uşor verificabil. Din păcate, doamna director nu a avut toate informaţiile la îndemână şi a tras nişte concluzii pripite. Toate raportările sunt corecte, există o platformă, o bază de date naţională a STS-ului care nici măcar nu permite să se bage pentru o singură persoană de mai multe ori, indiferent care este numărul de teste pe care acea persoană le-a efectuat. (…) Baza noastră de date conţine nume, prenume şi CNP-uri pentru toate cele aproape 3500 de cazuri. Asta este ceea ce vedem noi în baza de date”, a spus Adriana Pistol, la Digi24.

Întrebată despre renumărarea cazurilor de la Suceava, directoarea INSP a răspuns: „Nu facem nicio renumărare a cazurilor de la Suceava. Nu am fost informaţi că ar trebui să facem aşa ceva, colegii mei mi-au spus foarte clar că nu au ce să renumere”.

Recomandări

Klaus IOHANNIS s-a răzgândit: a trecut de la ”am OPRIT pandemia” la ”pandemia nu s-a ÎNCHEIAT ”

Președintele Klaus Iohannis s-a răzgândit și dacă în urmă cu trei luni ”decreta” că am …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *