joi , 21 februarie 2019
Iasi booked.net
-1°C

Șef nou la Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor Iași

Direcţia Drumurilor Judeţene va avea un director, dar nu şi un program de intervenţii asupra carosabilului distrus pe mai multe şosele din judeţ.

Peste 30 de proiecte de hotărâre se adunaseră pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a consilierilor ju­deţeni. Reuniunea debutează cu prezentrea situaţiilor financiare ale societăţii de furnizare a apei Apavital la sfârşitul anului trecut. Fosta regie a realizat în 2017 venituri în sumă de peste 160,6 milioane de lei, cheltuielile cifrându-se la aproape 145,6 milioane. Consilierii vor trebui să decidă mercuri dacă sunt de acord ca profitul net de 12,1 milioane de lei să fie virat în cea mai mare parte (11,35 milioane) fondului de întreţinere, înlocuire şi modernizare.

Direcţia Judeţeană de Adminis­tra­re a Drumurilor va primi, în aceeaşi şedinţă, un nou şef. Ciprian Ovidiu Ciu­can, câştigătorul concursului or­ganizat pentru ocuparea funcţiei de director executiv, va fi numit oficial în funcţie. Iogen Gînju, cel care a asigurat interimatul în ultima lună, urmează să revină la conducerea Com­partimentului Gestionarea Patri­mo­niului, scrie ziaruldeiasi.ro.

În ceea ce priveşte reparaţiile drumurilor, vor fi supuse aprobării alocarea a 78.000 de lei pentru cei doi kilometri dintre satul Henci şi Podu Iloaiei şi studiul de fezabilitate şi in­dicatorii tehnico-economici ai obiectivului „Modernizare drum judeţean DJ 281: Spinoasa-Belceşti“, în lun­gime de 1,2 km (PNDL). Totuşi, până ieri, nu era anunţat niciun program de lucrări de reparaţii pe drumurile distruse din judeţ.

Recomandări

Modernizarea drumurilor județene, pe masa consilierilor 

Refacerea drumurilor este în atenția Consiliului Județean. În acest sens, conducerea instituției a propus plenului, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *