vineri , 22 octombrie 2021 12:24 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ședință solemnă organizată de Consiliul Județean Iași, la Ruginoasa

Unirea Principatelor Române va fi marcată de Consiliul Județean Iași printr-o ședință solemnă, care se va desfășura la Ruginoasa pe 23 ianuarie.

Este a doua ședință din acest an a legislativului, prima, cu caracter extraordinar, urmând a avea loc pe 18 ianuarie.  Nu a fost stabilită încă ordinea de zi și nici locația, însă cel mai probabil se va desfășura la Palatul Cuza de la Ruginoasa.

În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române din anul 1859, iar, începând din 2016, această dată a devenit zi liberă nelucrătoare. Unirea Principatelor (Mica Unire) a avut loc la 24 ianuarie 1859, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate – la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească. Colonelul Alexandru Ioan Cuza, domn al Principatelor Unite a fost nu doar o personalitate istorică unificatoare, dar şi, la fel de important, una reformatoare. Reformele lui Cuza au vizat sistemul politic, sistemul sanitar, instituţia Poştei, armata, Biserica, învăţământul, justiţia, fiscalitatea, serviciul vamal etc. Tot în timpul domniei lui Cuza au fost înfiinţate primele două universităţi româneşti: la Iaşi, în 1860 şi la Bucureşti, în 1864.

Recomandări

Pași IMPORTANȚI pentru realizarea Parcului Industrial HOLBOCA

Consiliul Județean Iași a scos la licitație contractul de achiziţie publică de servicii de proiectare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *