vineri , 21 ianuarie 2022 6:11 pm
Iasi booked.net
-1°C

Secțiile ATI din IAȘI se SUFOCĂ! Dr. Florin ROȘU: ”Lupta cu VIRUSUL a fost PIERDUTĂ”

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, medicul Florin Roşu, afirmă că lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută, din cauza ratei scăzute a vaccinării şi dezinformării populaţiei.

„Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută! Toate unităţile sanitare împreună cu Unităţile şi Compartimentele Primiri Urgenţe au pus la dispoziţie maximum resurselor umane, financiare (mai puţin Spitalul Militar, care, în niciunul dintre valurile pandemice nu şi-a făcut «simţită prezenţa»).

Putem să operaţionalizăm cât de multe paturi ATI, putem deschide noi spitale sau converti cât de multe secţii non-covid în secţii COVID, rata scăzută a vaccinării împreună cu dezinformarea populaţiei a fost factorul determinant care ne-a adus în acest scenariu”, spune managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Medic de profesie, Florin Roşu explică faptul că acest nou virus nu are doar o patologie infecto-contagioasă, ci îmbracă valenţele tuturor specialităţilor.

„Toţi pacienţii, şi accentuez, toţi pacientţii COVID-19 au fost consultaţi direct sau indirect prin intermediul unui coleg de altă specialitate, de medicii de boli infecţioase. Este o muncă titanică pe care am făcut-o prin prisma grijei, empatie şi respectului pentru pacienţi.

COVID-19 nu este o patologie exclusiv infecto-contagioasă, ea îmbracă valenţele tuturor specialităţilor. De aceea, interdisciplinaritatea este esenţială. Chiar dacă unii se odihnesc, din diferite motive: fie e sfârşit de săptămână, fie au fluturat un drapel invocând drepturi greşit înţelese, în condiţiile în care drepturile cadrelor medicale şi a celor care s-au vaccinat sunt «aruncate fără remuşcare la tomberon», fie pur şi simplu nu le pasă, noi suntem aici, făcându-ne datoria în continuare”, a declarat Florin Roşu.

Recomandări

Dr. Florin ROȘU: ”Toate PERSOANELE internate pe secțiile COVID sunt nevaccinate”

Crește numărul de internări Covid în spitalele ieșene, atenționează dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *