joi , 21 octombrie 2021 8:13 am
Iasi booked.net
-1°C

Se scumpește APA îmbuteliată începând cu luna OCTOMBRIE

Creșterea tarifelor la energie și carburant provoacă și scumpirea apei îmbuteliate. Asociația Producătorilor din Industria Apei anunță că nu mai poate menține actualul nivel al prețurilor, iar o parte din costurile suplimentare va fi transferată către clienți.

”Scumpirile din ultimul an la energie, ambalaje și combustibili pun o presiune mare asupra sustenabilității afacerilor”, au explicat reprezentanții APRIA, care precizează că urmează o majorare cu 20% a prețului apei îmbuteliate.

De vină pentru iminenta scumpire sunt facturile cu 90% mai mari la energia electrică, prețul combustibililor majorat cu aproximativ 20% și al ambalajelor cu aproape 50%. De asemenea, membrii APRIA resimt și presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investițiilor majore realizate în ultimul timp.

„Din păcate, scumpirile uriașe din ultima perioadă nu mai au cum să fie acoperite în integralitate de producători, așa că vom asista în următoarea perioadă la o majorare a prețului cu 20%”, au anunțat cei de la Asociația Producătorilor din Industria Apei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *