marți , 9 martie 2021 11:42 am
Iasi booked.net
-1°C

Se scumpesc vacanțele cumpărate prin agenții. Cât trebuie să scoată românii din buzunar

Pachetele turistice se vor scumpi pentru că agențiile sunt obligate să aibă fonduri că să despăgubească turiștii dacă dau faliment. Cine cumpără însa doar cazarea nu va primi daune. Ministerul Turismului se grăbește să treacă sub forma unei ordonanțe de urgență directiva europeană pentru garantarea pachetelor turistice. Asociația agențiilor de turism spune însă că ordonanța a fost făcută pe repede-înainte.

Vă dau un exemplu, litoralul românesc cu mic dejun nu intră, litoralul bulgăresc cu mic dejun o săptămână sau cu demipensiune nu intră dacă nu are și a doua componentă, respectiv transportul sau rent-a-car sau… nu e pachet. Toate aceste servicii vândute de site-uri și agenții nu intră în scopul directivei”, spune Dragoş Anastasiu, proprietarul unei agenții de turism, potrivit digi24.ro.

Nu vrem să evităm nimic din ce putem face noi împreună cu ministerul şi ANPC pentru a asigura o garantare eficientă şi reală a pasagerilor. Dar nu putem în orice condiţii fiindcă poliţa de asigurare care urmează să ajungă în momentul următor, fiindcă acesta este singurul element care mai garantează într-o etapă intermediară, deci poliţa de asigurare nu va putea să acopere în totalitate suma avansată de turişti. Propunerea este să putem asocia garantarea care se face prin poliţă, dar care va garanta numai o parte din bani, iar restul să se facă printr-un fond mutual pe care să îl creăm tot noi, agenţiile”, spune Nicolae Demetriade, președintele ANAT.

Recomandări

Raluca Turcan vorbeşte despre o nouă creştere a alocaţiilor pentru copii

Ministrul Muncii Raluca Turcan a afirmat, întrebată sâmbătă dacă este posibilă o nouă mărire a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *