miercuri , 1 decembrie 2021 8:32 am
Iasi booked.net
-1°C

Se prelungește starea de alertă pentru încă 30 de zile

De vineri, 10 septembrie, se prelungeste starea de alerta pentru alte 30 de zile in Romania, potrivit unei hotarari adoptata joi de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta. Sunt mentinute prevederile anterioare, o modificare insa este prelungirea valabilitatii testelor antigen la 48 de ore.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile, fiind menţinute prevederile anterioare. O modificare însă este prelungirea valabilităţii testelor antigen la 48 de ore.

“Se prelungeşte starea de alertă cu 30 de zile. (…) Nu sunt modificări faţă de ce am avut până acum, una singură: pentru testele antigen prelungim valabilitatea de la 24 la 48 de ore”, a anunţat Florin Cîţu.

Pragurile pentru restrictii raman situate la valori de 2, 3, 4, respectiv 7,5 la mia de locuitori ca medie a ultimelor doua saptamani, la nivel de judet sau localitate. Carantina de noapte se aplica in weekend acolo unde rata de infectare depaseste pragul de 4 la mie si se aplica pe tot parcursul saptamanii daca rata trece de 7,5 cazuri la mia de locuitori in 14 zile.

Recomandări

Incidență mai mică, dar fără măsuri de relaxare la Iași

Deși incidența din muncipiu a înregistrat scăderi în ultima perioadă, deocamdată nu sunt ridicate restricții. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *