duminică , 28 noiembrie 2021 10:55 pm
Iasi booked.net
-1°C

Se pregătește formarea profesorilor din județul Iași pentru noul an școlar

În cadrul parteneriatului dintre Inspectoratul Școlar Județean Iași și compania Quartz Matrix, a avut loc întâlnirea de lucru ce vizează proiectul de curs destinat cadrelor didactice ce vor fi formate la Centrul de Formare pentru Educație Digitală din cadrul Inspectoratului Școlar Județean.
Perspectiva învățării online atunci când contextul epidemiologic impune nu trebuie să aducă neliniște în rândul elevilor și al profesorilor. Cadrele didactice s-au acomodat deja cu noile ipostaze, iar comunicarea online a devenit, cu siguranță, mai facilă. Față de luna martie, numărul profesorilor care au fost formați pentru instruirea în mediul online a crescut, însă avem nevoie de abilitarea tuturor dascălilor din sistemul de învățământ ieșean.
Necesitatea îndrumării cadrelor didactice din județ în vederea utilizării tehnicii de calcul prin prisma celor trei scenarii preconizate de către MEC, pentru anul școlar 2020-2021, a fost subiectul principal al discuției.
S-a stabilit ca prioritate imediată organizarea cursurilor în centrul de formare din cadrul I.S.J și înscrierea cadrelor didactice la cursurile de instruire, prin implicarea unor formatori cu expertiză în pedagogie, didactică și comunicare în mediul online, cu participarea reprezentaților companiilor IT și prin antrenarea voluntarilor, viitori absolvenți ai învățământului superior, precum și a profesorilor abilitați din mediul universitar și preuniversitar.

Recomandări

„Deprinderi pentru viaţă” – program de formare a cadrelor didactice din Iaşi

În cadrul proiectului „Deprinderi de viaţă, valori şi (inter)acţiuni”, iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *