joi , 2 decembrie 2021 10:43 am
Iasi booked.net
-1°C

Se limitează achiziționarea unui medicament foarte folosit de români în această perioadă

Nu vom mai putea cumpăra mai mult de două cutii de paracetamol de la farmacie. Decizia a fost luată după ce în ultima perioadă vânzările la acest medicament, care se află, printre altele, pe schema de tratament a infecției cu noul coronavirus, s-au triplat, potrivit digi24.ro.

Este o recomandare pe care am trimis-o de ieri către colegii noștri farmaciști, dar și pentru publicul larg, pentru a înțelege că trecem printr-o perioadă în care în a acumula cantități prea mari dintr-un medicament nu este opțiunea cea mai bună.”, a spus Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România.

Am luat această decizie pentru că consumurile s-au dublat, aproape spre triplare față de perioadele anterioare și tocmai pentru că în schema de tratament pentru COVID-19, pentru formele ușoare, pentru a scădea temperatura este recomandat paracetamolul și atunci toată lumea s-a sesizat și în buna tradiție, mai ales românească, încercăm să avem cât mai mult chiar dacă nu ne trebuie.”, a adăugat acesta.

Recomandări

Farmaciştii vor putea acorda mult mai multe servicii pentru pacienți

Farmaciştii din România vor putea acorda mai multe servicii față de cele de acum, începând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *