Se inaugurează Astroclubul „Cassiopeia“, de la Ceplenița

Date:

Biblioteca Publică din Cepleniţa va inaugura, sâmbătă, Astroclubul „Cassiopeia“.

Inaugurarea oficială va avea loc sâmbătă, 31 august, de la ora 18, la eveniment urmând să fie prezenţi bibliotecarii din bibliotecile implicate în proiect, autorităţile locale şi partenerii proiectului.

În cadrul manifestării de sâmbătă vor avea loc concursuri cu întrebări din astronomie, observaţii astronomice cu noile echipamente ale clubului, un telescop Dobson 200 mm, planisfere personalizate, laser pointer, colimator şi hărţi stelare, dar vor fi organizate şi discuţii la un foc de tabără. „Cassiopeia“ este cel de-al doilea astroclub înfiinţat prin proiectul „Constelaţia bibliotecilor“, cofinanţat de AFCN şi implementat de Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi“ din Iaşi.

Astroclubul de la Cepleniţa a fost realizat în parteneriat cu Primăria Comunei Cepleniţa, Biblioteca Publică Cepleniţa, Biblioteca Publică Cotnari şi Astroclubul „Pegas“ Cotnari.

Proiectul „Constelaţia bibliotecilor“ este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) în cadrul sesiunii de finanţare II/2019, aria tematică „Educaţie prin Cultură“. Valoarea totală a proiectului este de 63.536,00 lei, din care 56.536 de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din partea AFCN şi 7.000 de lei este contribuţia proprie a Bibliotecii Judeţene Iaşi. Până în luna octombrie proiectul prevede înfiinţarea de cluburi de astronomie la Deleni, Cepleniţa, Erbiceni, Belceşti şi Şipote.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Se închide circulația pe bulevardul Socola! 9 trasee CTP Iași vor fi deviate

În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00,...

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...