„Se fac în ritm alert pașii necesari funcționării Spitalului modular de la Lețcani”-prefectul județului Iași

Date:

La solicitarea conducerii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași, prefectul județului Iași, dl. Marian Grigoraș a derulat, în această săptămână, două ședințe de coordonare în vederea accelerării progresului de avizare/autorizare pentru punerea în funcțiune a ceea ce s-a plănuit a fi o secție exterioară a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași.

La ședințe au participat, pe lângă proprietarul facilității dezvoltate la Lețcani și reprezentanți ai fiecărei instituții cu atribuții în procesul de avizare / autorizare, notează bzi.ro.

Scopul a fost evaluarea stadiului procedural al avizării / autorizării și căutarea de soluții în vederea obținerii cu celeritate a aprobărilor necesare în ceea ce privește gospodărirea apelor, mediului, siguranței la incendii și avizare a structurii medicale cu privire la obiectivul „Spital Mobil/Modular din containere de logistică medical (250 paturi) pentru diagnostic și tratament pentru combaterea răspândirii Covid – 19 la nivelul Regiunii Nord-Est”.

Am spus în repetate rânduri că suntem interesați să avem la dispoziție o astfel de unitate care să ne ajute în lupta pentru limitarea răspândirii Covid-19. Am solicitat și instituțiilor cu care colaborăm și au atribuții în acordarea avizelor și autorizațiilor să găsească metode și soluții de a gestiona cu prioritate solicitările pentru avize care privesc acest spital modular.

Din nefericire, am constatat că nu există documentații tehnice făcute, în baza cărora proprietarul și finanțatorul acestui proiect să fi solicitat aceste avize. În ciuda deschiderii pe care am arătat-o constant, dl. Maricel Popa a continuat să se victimizeze refuzând dialogul instituțional.

Instituțiile avizatoare nu pot emite aceste documente decât dacă sunt îndeplinite anumite cerințe legale. Nu putem accepta, de pildă, ca apa evacuată de la spital să fie deversată într-un canal de desecare, așa cum se propunea inițial.

În acest moment suntem în postura de a găsi soluții viabile și de a pune pe picioare această structură pentru că numărul de cazuri pozitive Covid-19 la nivelul județului Iași este în creștere. Principala noastră preocupare acum este să vedem această unitate funcțională în cât mai scurt timp, pentru a lua presiunea de pe spitale.”, a declarat prefectul județului Iași, Marian Grigoraș.

Proprietarul spitaului mobil a depus astăzi la Agenția pentru Protecția Mediului completări la memoriul tehnic. Totodată, și-a asumat că va transmite o serie de documente necesare emiterii avizului de gospodărire a apelor. Următoarea întâlnire a factorilor de decizie va fi luni, 05.10.2020, urmând a fi prezentat prefectului stadiul procedurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Un MILITAR în vârstă de 22 de ani a fost găsit împuşcat în cap

Un maistru militar în vârstă de 22 de ani...

Deschiderea FESTIVĂ a noului an universitar la TUIAȘI va avea loc în inima campusului LUNI, 3 octombrie

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) deschide noul...

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere IAȘI – FILIT (19-23 octombrie 2022)

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT...

”Zorba Grecul” se joacă sâmbătă, 1 octombrie, la Ateneul Național din IAȘI

Ateneul Național din Iași vă invită Sâmbătă, 1 Octombrie 2022,...